Ajánlatok Aktuális Határinfó Hírek Kiemelt hírek Kommunikáció és Informatika Közlekedéssel kapcsolatos hírek Tudnivalók Vezércikk

4. Születésnapját ünnepli a BorderWatcher közösségi határfigyelő applikáció

A 2018-ban indult, immár 4. születésnapját ünneplő BorderWatcher applikáció sokak számára lehet ismerős, akik kénytelenek nap mint nap a határokon átkelni ingázóként, fuvarosként vagy éppen nyaralóként.

Az MTA Dél Alföldi innováció díjas alkalmazás a szegedi származású Szabó Tamás készítette mintegy 4 évvel ezelőtt. Azóta az applikáció több mint 115 ezer felhasználóval rendelkezik és több mint 240 ezer várakozási időt adtak már meg benne. Jelen van az összes jelentősebb platformon mint Android, iOS és Facebook.

Mint minden májusban, most is rengeteg újdonsággal érkezett az applikáció. De a csavar, hogy most egy teljesen új, az alapoktól felépített verziót adtak ki, amit a BorderWatcher Plus néven lehet megtalálni a Google Play-ben.

Az applikáció leírása alapján valóban egy teljesen más, sokkal modernebb és használhatóbb alkalmazás készült el, ami a következő újításokat tartalmazza a már meglévő funkciók mellett:

Egyrészt teljesen új UI-t kapott, ami külön öröm, hogy a kedvenc, fontos határátkelőket már ki lehet rögzíteni a főoldalra, így megnyitás után rögtön látszódnak azoknak a határoknak a várakozási ideje, ami minket érdekel, legyen az személygépjármű vagy tehergépkocsi.

Rögtön a főoldalon egy másik fülön elérhető a térkép ahol a számunkra legközelebbi határátkelők látszódnak, azok várakozási ideje színkóddal ellátva és megkattintva őket, egy részletes ablak mutatja, hogy mikor volt utoljára poszt a határhoz, mettől meddig van nyitva és hogy milyen messze van tőlünk.

Sokakat zavart, így a beállításokban kikapcsolható a „csak tájékoztató jellegű” hivatalos infók, azaz azok a posztok, amik akkor kerülnek az applikációba mintegy backup-ként, ha felhasználó nem posztolt adott órán belül a határhoz. Mivel ezek nem mindig fedik a valóságot, így érdemes használni ezt a beállítást és posztolni ha határon van.

Megújult a posztok oldala is, tab-os kialakítással könnyen navigálható a posztok, az élő térkép valamint a telepített kameraképek között. Továbbá egy új, a határ adatait tartalmazó információs fül is bekerült, ahol az értesítéseket lehet beállítani, valamint értékelést, visszajelzést adhat bárki.

Az értesítések bekapcsolása nagyon hasznosak, hiszen, ha érkezik egy poszt a beállított határra rögtön küld az applikáció egy értesítést, függetlenül attól,hogy fut-e a program vagy sem.

Ahol nincs kamera telepítve lehetőség nyílik rövid, 10 mp-es videó feltöltésére, ami mindenki számára megtekinthető a posztok oldalán.

A posztolás folyamata is egyszerűsödött.. Plusz gombot megnyomva kiválasztható, hogy instant képet készítünk a sorról, frissítjük a sor végének koordinátáját vagy új részletes infót adunk várakozási idővel megadva. Ilyenkor lehetőség van, kép, videó, autók számának megadására, vagy éppen rövid szöveges üzenetet is mellékelhetünk, hogy pl. melyik sor megy a legjobban.

Ami külön öröm, hogy itt a tehergépkocsiknak nem a 300 perces maximum várakozási időt lehet megadni, hanem jóval többet, akár 900 perces várakozást is. Akinek ennél több kell, az jelezheti a már említett szöveges üzenet részben.

Az olyan apróságok mint a sötét mód bevezetése vagy a navigáció a kiválasztott határra már csak hab a tortán.

Továbbá teljesen reklámmentes, ami ellensúlyozza azt a minimális egyszeri jelképes 1 eurós kb. 349Ft-os díját, amivel használható az applikáció.

Mivel ez egy közösségi alapon nyugvó program, így nagyon fontos, hogy aki teheti, aki a határon van az posztolja benne a tapasztalatait, hiszen ettől lesz aktuális és pontos.

Elérések:

BorderWatcher

(Ezt a cikket 66 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock