Aktuális Hírek Járműpiac Kiemelt hírek Statisztikák Vezércikk

Járműadat-szolgáltató: Magyarországon az autók 14,1 százalékának tekerhették vissza kilométeróráját

Főképp a határokon átnyúló járműkereskedelem áll a kilométeróra-csalások mögött egész Európában, Magyarországon is zömmel külföldről érkező autókat hirdetnek hamis adatokkal: 14,1 százalék lehet az országban a visszatekert kilométerórájú autók aránya, és a 58,2 százaléknak volt már balesete korábban – közölte a CarVertical járműadat-szolgáltató saját adatai alapján az MTI-vel hétfőn.

Forrás: Pixabay

Hangsúlyozták, hogy a hamis információk mind a vásárlóknak, mind a tisztességes kereskedőknek kárt okoznak. A visszatekert kilométerórák és az elmaradt karbantartások miatt az új tulajdonosoknak sok költségük lehet utólag.

A közlemény szerint a nyugati piacokhoz hasonlóan belföldön is egyre elterjedtebb lesz a járműinformációk ellenőrzése. Ezek ismeretében a vevő jobban alkudhat, átláthatóbbá válik a használt járművek kereskedelme, a hamis adatok kiszűrésével csökken a bizalmatlanság – írták. A piac tisztulásához a CarVertical szolgáltatásai Magyarországon is hozzájárulhatnak, járműtörténeti információik ugyanis elérhetők a Használtautó.hu hirdetéseinél.  A járműmúlt lekérdezésénél a CarVertical több mint 600 különböző, nemzetközi forrásból gyűjtött autótörténeti bejegyzésekből építi fel jelentései – írták.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 60 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical