Aktuális Hírek MAN Márkahírek

MAN Truck & Bus – Környezettudatos beruházás: napelemek kerültek a dunaharaszti és a tiszaújvárosi kirendeltség tetejére

Még az MAN európai márkakereskedői hálózatában is úttörőnek számít, hogy az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. napelemeket telepített a dunaharaszti és a tiszaújvárosi kirendeltségének tetejére. Ennek köszönhetően évente összesen több mint ötven tonnával csökkenhet a környezet szén-dioxid-terhelése, továbbá nyolc év múlva már szinte ingyen jut majd áramhoz a két márkaszerviz.

Forrás: MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.

Évek óta bizonyítja a társadalmi felelősségvállalását az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., például az év végi jótékonysági akcióival. Most pedig a vállalat a környezetvédelem területén is jelentős lépést tett. Alapos számítások és a németországi anyavállalattal folytatott egyeztetések eredményeként ugyanis idén augusztusra saját erőből megvalósított beruházásként napelemeket telepített a dunaharaszti és a tiszaújvárosi kirendeltség épületének tetejére.

Forrás: MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.

Gazdaságos és környezetbarát megoldás

A telephelyekre egyenként hatvan kilowatt teljesítményű napelemrendszer és ötven kilowatt teljesítményű inverter került, ugyanis ez a legnagyobb háztartási kiserőmű, amely még különleges engedélyek nélkül alkalmazható. Ezek a létesítmények közvetlen áramellátásán túl megfelelő ellentételezésért az elektromos hálózatba is visszatölthetnek energiát. A napelemrendszerek telephelyenként évente körülbelül nyolcvanezer kilowattóra elektromos energiát szolgáltatnak majd, vagyis a kirendeltségek teljes áramigényének akár kilencven százalékát is fedezhetik. Így a számítások szerint 7,5 év alatt megtérülhet a beruházás, ezt követően pedig szinte ingyen biztosít elektromos áramot a telephelyeknek. Eközben a napelemek évente kirendeltségenként akár 28 tonnával is csökkenthetik a környezet szén-dioxid-terhelését. Mindezek alapján az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. a közeljövőben a győri és a fóti bázisán is ugyanilyen napelemek telepítését tervezi.

Forrás: MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.

Forrás: MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.

(Ezt a cikket 51 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.