Aktuális Hírek Iveco Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Vezércikk

Új LNG-üzemű S-WAY nyergesvontatókkal még inkább fenntarthatóvá válik az IVECO és az Arcese együttműködése

Thomas Hilse, az IVECO márka elnöke Matteo Arcese úrnál, az Arcese Group ügyvezető elnökénél tett hivatalos látogatása alkalmával húsz új, cseppfolyósított földgázzal (LNG) üzemelő IVECO S-WAY NP nyerges vontatót adott át Basianóban, a vállalat új telephelyén. Az eseményen Emanuele Arcese, a vállalatcsoport üzleti közúti árufuvarozási FTL-igazgatója (full truck load, azaz „kamiontételes” szállítmányokért felelős vezető) és Carlo La Corte műszaki igazgató, valamint Mihai Daderlat, az IVECO olasz piaci vállalatának üzleti igazgatója is részt vett.

Forrás: Iveco

Az Arcese Group által választott járművek fejlett technikáiknak és a rendkívül versenyképes teljes birtoklási költséggel (Total Cost of Ownership; TCO) kiegészített, kiváló szolgáltatásoknak köszönhetően alapvető változást kínálnak a hálózatba kapcsolt és gazdaságos szállítás területén. Mindemellett az IVECO márka a szakmában vezetőnek számító földgáztechnikája előnyeit is élvezhetik, ami különösen fenntarthatóvá avatja őket.

Matteo Arcese, az Arcese Group ügyvezető elnöke így nyilatkozott a vállalatcsoport járműflottájának aktuális bővítéséről: „Mindig is különös figyelmet fordítottunk a hosszú távú fenntarthatóságra. A működésünk során keletkező károsanyag-kibocsátás mérséklése olyan célkitűzés, amelyben mindinkább egyetértünk ügyfeleinkkel. Flottánk folyamatos frissítése és az alternatív üzemanyagokkal működő járművek beszerzése csupán két példa ez irányba tett lépéseinkre. Azért választottuk az IVECO márkát, mert úgy gondoljuk, az IVECO S-WAY a teljesítmény, a hatótáv és a megbízhatóság tekintetében egyaránt a piacon kapható legjobb LNG-üzemű nyerges vontatók közé tartozik. Ennélfogva harmonikusan illeszkedik nehézkategóriájú, távolsági fuvarozási szolgáltatásaink igényeihez.”

Thomas Hilse, az IVECO márka elnöke kiemelte: „Köszönetünket fejezném ki az Arcese Group felé, hogy ismét az IVECO márkának szavaztak bizalmat. Elismeréssel tekintünk a vállalat hosszú távú gondolkodására, amellyel mára termelékeny és különösen innovatív cégcsoporttá váltak az évek során. Az IVECO az Arcese társa volt ezen útja nagy részén, kölcsönös bizalom és együttműködés jellemezte kapcsolatot alakítva ki. Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk flottája fenntartható bővülésének egy olyan élvonalbeli járművel, amelyben a technika, a szolgáltatások és a fenntarthatóság harmonikusan működnek együtt környezetünk tisztelete szolgálatában.”

A leszállított járműveket 460 lóerő teljesítményű Cursor 13 motorral, 12 fokozatú Hi-Tronix automatizált sebességváltóval és a domborzathoz előrelátóan igazodó hajtásláncvezérléssel szerelték fel. Előrelátó hajtásláncvezérlést és olyan fejlett technikákat is kínálnak, amelyek jelentősen mérséklik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. E megoldások a nitrogén-dioxid-emisszióját 90, a részecskékét (PM) 95 százalékkal csökkentik. Eleve a rendelkezésre álló, megújuló forrásokból előállított üzemanyaggal, biometánnal működhetnek, ami – szén-dioxid-kibocsátásukat a velük összevethető dízelmotoros modellekéhez képest 95 százalékkal mérsékelve – a körkörös gazdaság tökéletes példájává avatja őket. A motorzajt 71 dB(A) szintig csökkentő csendes üzemmódjukban kínált halk üzemük az éjszakai városi alkalmazásokat is lehetővé teszi. A kiemelkedő, kétszer 540 literes tartálykonfigurációval pedig akár 1600 kilométeres hatótávjuk még az Európát átszelő feladatokra, hosszú távú fuvarozásra is alkalmas. Mindezeken túl az IVECO S-WAY a fejlett technika és dizájn ötvözetével a vezetés színvonalas élményével is szolgál. Ez egyben az IVECO és az Arcese a járművezetők kellemes közérzetéről gondoskodó megközelítésének is megtestesítője.

Forrás: Iveco

A járművek fontos technikai eleme a Connectivity Box, amely az IVECO Ellenőrzőközpont (IVECO Control Room) szakembereivel köti össze a járművet, akik folyamatosan felügyelik üzemét. Ez a karbantartás és javítás hatékony tervezését teszi lehetővé, segítve megelőzni a nem tervezett állásidőket. Az Ecofleet, a vezetési stílust kiértékelő rendszer (Driving Style Evaluation; DSE) és az éberségfigyelő rendszer (Driver Attention Support; DAS) szintén hozzájárul a teljes birtoklási költség csökkentéséhez.

Az új IVECO S-WAY NP modellek az első nyerges vontatók az Arcese új színeiben, a megújult stílus a vállalat identitását emeli ki, összekötve annak történetét és értékeit. Mindeközben a cég a jövőbe is tekint, a hosszú távon még inkább fenntartható logisztikát és szállítást szolgálva.

A vevőszolgálatot az Officine Brennero IVECO márkakereskedés biztosítja, amely négy telephelyével, valamint Trento, Verona, Mantova, Pordenone, Udine, Trieszt és Gorizia megyékben működő műhelyhálózatával támogatja az ügyfeleket.

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 78 alkalommal tekintették meg.)