Aktuális DAF Hírek Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Vezércikk

A Leyland Trucks legyártotta a 100 000. DAF CF/XF tehergépkocsit

A Leyland Trucks befejezte a 100 000. DAF CF/XF tehergépkocsi gyártását: egy CF 530 „FAT” 6×4 teherautó alvázat. A tehergépkocsi a DAF Trucks Australia által rendelt négy járműből álló sorozat része, amelyet az ország üzemanyag-szállítási piacára specifikálva fognak hamarosan exportálni.

A Leyland Trucks 100 000. DAF CF/XF tehergépkocsija egy CF 530 „FAT” 6×4 teherautó alváz. – Fotó: DAF

A modern leylandi gyártóüzemben a nyolcvanas évek végétől kezdve készítenek DAF márkájú haszonjárműveket. Napjainkban a Leyland Trucks építi a piacvezető DAF LF, CF és XF alvázak teljes választékát minden konfigurációban. A gyártósorról legördülő CF és XF tehergépkocsik többsége jobbkormányos piacokra, például az Egyesült Királyságba és Ausztráliába készül. Az üzem nemrégiben megkapta a rangos Queen’s Award for Enterprise 2020 díjat annak elismeréseként, hogy az elmúlt három évben csaknem 50%-kal növelte az exportját.

Mérföldkőnek számító pillanat
„A leylandi összeszerelő üzemben készült 100 000. CF és XF tehergépkocsi rendkívül fontos mérföldkő a Leyland Trucks számára” – nyilatkozta Brennan Gourdie, a Leyland Trucks ügyvezető igazgatója. „Az Egyesült Királyság és Leyland büszke a tehergépkocsi-gyártásban elért eredményeire, melyek csúcspontját a DAF-tehergépkocsik jelenlegi termékvonalának létrehozása jelenti. A 100 000. CF és XF alváz elkészülése valódi mérföldkőnek számít, amely a Leylandben és világszerte a szélesebb körű DAF-szervezeten belül dolgozók kivételes elkötelezettségét mutatja.”

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 40 alkalommal tekintették meg.)