Az idén nyolcéves „5 tengelyen-biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt szokatlan körülmények között rendezte meg a 30 éves NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

A koronavírus-járvány felborította a megszokott és jól bevált forgatókönyvet, így a főszervezők a támogatói kör segítségével az online térbe helyezték át a versenyt. Az idei versenyre benevezett magyar tehergépjármű-vezetők egy 40 perces GKI-tudást felmérő óriásteszt kitöltésével elméletben csaphattak össze egymással.

A teszt 40 izzasztó kérdésből állt, amely legtöbb helyesen megválaszolásával a különleges nyolcadik „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny győztesévé Bocsárdi Károly vált. ’A legjobb elméleti tudású magyar kamionsofőr 2020’ címet büszkén viselő versenyző nettó félmillió forinttal lett gazdagabb idén.

A hazai tehergépjármű-vezetők számára a verseny évről-évre lehetőséget nyújt a szakmai feltöltődésre, szintfelmérésre és a kötetlen kikapcsolódásra is. A benevezett sofőrök száma – közel 260 – azt jelzi, hogy a nehézségek ellenére is igényük van egy ilyen rendezvényre, még ha idén az online térben került erre sor.

A versenyeredményekről bővebben itt olvashatnak.

NiT Hungary – „5 tengelyen-biztos kézzel!”

 

(Ezt a cikket 84 alkalommal tekintették meg.)