Ajánlatok Aktuális Alkatrészgyártók hírei Hírek Kiemelt hírek Szerviz Vezércikk

Gépjárművek karbantartása koronavírus idején (x)

A koronavírus második hulláma alatt is fontos, vagy még fontosabb autóinkat karbantartani – legyen szó akár személy- akár teherautóról – és még nagyobb hangsúlyt kap az autóalkatrészek beszerzésének költségminimalizálása is.

Miért érdemes – a vírus idején is – odafigyelni az autó műszaki állapotára?

A tehergépjárművek a megnövekedett internetes rendelések kiszállításával többet közlekednek, nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, hamarabb elérik a kötelező szervizintervallumokat. A személyautókat is többet használják, hiszen sokan nem szívesen közlekednek ilyen fertőzésveszélyes időszakban a tömegközlekedési járművekkel, tehát kopik a fékbetét, a féktárcsa, a kuplung szett, öregszenek a gumialkatrészek stb.

Vajon mindenhol azonos az alkatrészek ára?

Mivel nehéz időszakban van a gazdaság, törekszünk csak a szükséges dolgokat a lehető legkedvezőbb áron beszerezni. Így van ez az autóalkatrészekkel is. Érdemes több helyen megnézni a keresett alkatrészek árait. Mind a nagyobb, ismertebb kereskedő cégek, mind pedig a kisebb, kevésbé ismert üzletek webáruházaiban is célszerű tájékozódni az alkatrészek árai iránt. Nagy eltérések lehetnek.

Hogy miért ajánlott a kisebb autóalkatrész boltok árait figyelembe venni?

Mert bizony sokszor előfordul, hogy a kisebb boltok – akár jelentősen – kedvezőbb árakon árulják ugyanazt a terméket, mint a nagy, országos hálózattal rendelkező üzletláncok, hiszen kisebb apparátussal dolgoznak, alacsonyabbak a költségeik, ezért kisebb haszonnal tudnak árazni. Emellett általában több beszállítótól vásárolnak, ugyanarra az adott alkatrészre más-más árakat kapnak a partnereiktől, így árazásnál figyelembe tudják venni a legolcsóbb lehetőséget.

Mit kell tennünk, hogy elkerüljük a téves rendelést?

Fontos tudni, hogy a webáruházakban egy általános adatbázisból feldolgozott adatok szerepelnek és valójában kb. 85%-os pontossággal lehet beazonosítani az alkatrészeket. Ha szeretnénk, hogy az autónkhoz ne olyan alkatrészt kapjunk, ami nem megfelelő, nem a mi autónkhoz való, akkor érdemes pontos árajánlatot kérni, illetve a webáruházban leadott rendeléskor megadni az autó alvázszámát az ellenőrzéshez. Az AutoalkatreszProfi.hu webshopban például szívesen ellenőrzik alvázszám alapján az autógyártók adatbázisaiból a keresett autóalkatrész gyári számát, ami alapján beazonosítják, ellenőrzik a termékeket a tévesztés minimalizálása érdekében.

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

 

(Ezt a cikket 41 alkalommal tekintették meg.)