Ajánlatok Hírek Lakóautók, lakókocsik

Lakókocsiba télen-nyáron, avagy hogyan szigetelik a lakókocsikat? (x)

Sokan nem is sejtik, hogy milyen népszerű hazánkban is lakókocsiban vagy mobilházban lakni. Amerikában ez nagyon elterjedt szokás, de hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A lakóautók nagy előnye a mobilitás, és az ehhez társuló nagy függetlenség is. Bármikor felkerekedhetünk, és bejárhatjuk a világot úgy, hogy a pici otthonunk egy családi ház kényelmével is felérhet. Manapság ezek a guruló otthonok úgy vannak kialakítva, hogy elég tágasak legyenek, és egy igazi ház felszereltségét rejtsék magunkban. 

De nem csak a praktikum fontos. Lényeges kérdés a mobil otthonok szigetelése is, hiszen télen-nyáron meg kell felelniük a lakók igényeinek. Bár a köztudatban a lakókocsik főleg nyári használtra vannak, sokan egész évben ilyenben laknak, vagyis a szigetelés kulcskérdés.

A családi házak esetében a rossz szigetelés csak a rezsiszámlán érződik, addig a lakóautók és lakókocsik kihűlnek, és szinte lakhatatlanná válnak télen. Ha nem megfelelő a szigetelés, az állandó, szélsőséges hideg és meleg igen is képes beszűrődni lakókocsikba, lakóautókba és a mobilházakba is. 

Mivel lehet javítani a szigetelésmentes lakóautók hőszigetelésén?

Először is tisztázni kell, hogy mi a lakóautó, és mi a lakókocsi. Ugyanis ezek a szavak nem egymás szinonimái, hanem két teljesen különböző fogalom. Igaz, hogy mindkét szó keréken guruló lakást jelent, de a komfort tekintetében nagyon is eltérnek. A lakóautó magasabb komfort kategóriába tartozik, mint a lakókocsi.

Az oldalai modernebb és masszívabb anyagból készülnek, ennek köszönhetően jól szigetelnek. Ugyanakkor javítani sem lehet a szigetelésen semmilyen építőipari technológiával, mint például a purhab, maximum valamilyen házi megoldással, de ezt nem szokták javasolni. 

A lakókocsik oldalai általában vékony lemezből készülnek, és minimális szigeteléssel rendelkeznek. Főként nyáron használják őket, hiszen télen ez a fajta védelem nem lenne elég. Ugyanakkor manapság már többen szigeteltetik az ilyen lakóotthonokat is, hogy télen is használhatóak legyenek.

Egyre elterjedtebb a purhabos megoldás a lakókocsik esetében (ennek előnyei itt olvashatók), hogy hideg időben is alkalmas legyen az utazásra. Emellett érdemes kifejezetten télen használt kiegészítőket beszerezni, hogy a hideg időben is komfortos legyen a lakókocsi.

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

 

(Ezt a cikket 104 alkalommal tekintették meg.)