Aktuális Busz hírek Hírek Kiemelt hírek Környezetbarát MAN Vezércikk

Elektromos buszt tesztelnek Budapesten

A legkorszerűbb technikával felszerelt, teljesen elektromos hajtásláncú városi autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 105-ös autóbusz vonalán – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Zéró károsanyag-kibocsátású, elektromos autóbusz közlekedik a 105-ös busz vonalán a XIII. kerületi Gyöngyösi utcában 2020. szeptember 16-án. A MAN Lion,s City E típusú járművet Budapest számos európai nagyvárost megelőzve tesztelheti az intenzív közösségi közlekedésben. A járművet – amelyben 29 ülőhely van és 90 utas szállítására alkalmas – egy 240 kilowatt teljesítményű elektromotor hajtja, amely a 480 kilowattóra összteljesítményű NMC-cellás lítiumion akkumulátor-csomagból nyeri az energiát. Az autóbusz egy feltöltéssel 200 – ideális használat esetén – 270 kilométert tud megtenni. MTI/Máthé Zoltán

Az e105-ös jelzésű MAN Lion’s City 12E típusú autóbusz kedden és szerdán a reggeli és a délutáni csúcsidőben közlekedik – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A busz 12,2 méter hosszú, 200-270 kilométer a hatótávolsága és a töltési ideje körülbelül 3 óra.

A BKK emlékeztetett, a Fővárosi Közgyűlés által 2019-ben elfogadott Budapesti Mobilitási Terv (BMT) egyik fontos célkitűzése a környezetbarát járműtechnológiák elterjedésének ösztönzése.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

 

(Ezt a cikket 116 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro