Koronavírus: A fuvarozókat érintő minden tudnivaló az MKFE oldalán

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), naponta többször frissülő weboldalán tájékoztatja a fuvarozókat, a koronavírus miatt kialakult hazai és nemzetközi változásokról, korlátozásokról, határhelyzetről és a sofőröket érintő egyéb tudnivalókról.

A fuvarozó vállalkozásoknak már a fuvarszervezés előtt, illetve az irányítás alatt folyamatosan tanácsos az aktuális helyzetről tájékozódni és a sofőröket tájékoztatni a koronavírussal kapcsolatos helyzetről, a hazai és külföldi szabályváltozásokról, korlátozásokról, karanténról és a határátkelők aktuális helyzetéről. A gépkocsivezetőket szintén tájékoztatni kell a személyes biztonságukat érintő kérdésekről, illetve az egészségük megóvásával kapcsolatos tudnivalókról teendőkről.

A különböző médiahírek és a hatósági tájékoztatók gyakran csak a személyek mozgásának korlátozásairól szólnak (pl. a határátkelőkön), az áruszállítással kapcsolatos tudnivalókat nem, vagy csak érintőlegesen említik. A fuvarozók számára ezért fontos, hogy olyan hiteles forrásból tájékozódjanak amely a számukra szükséges speciális híreket is tartalmazza! Az MKFE weboldalán hiteles forrásokból származó hírek olvashatók a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról.

Aktuálisan üzemelő határátkelőhelyek listája itt érhető el.

hungarokamion.hu