Hírek Sofőrök

Koronavírus – Egy magyar kamionsofőr kerül kórházi karanténba Budapesten

Egy magyar kamionsofőr kerül kórházi karanténba Budapesten a koronavírus esetleges gyanúja miatt kedden.

Illusztráció – Forrás: Pixabay – Image by Gerd Altmann from Pixabay

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar kamionsofőr Lombardiában járt, nem lázas, de nem érzi jól magát. A kamionsofőrt a mentőszolgálat már felvette, és kórházba szállítja, két hétig karanténban lesz – közölte Menczer Tamás.

Egy másik kamionsofőr a milánói magyar konzulnak jelezte, hogy a lezárt lombardiai területen van, de tünetmentes, járművében tartózkodik – mondta az államtitkár. Menczer Tamás közölte: Olaszországban két tartományban rendeltek el karantént, Lombardia tíz településén és Venetóban egy településen.

Ezekre a területekre csak az utazzon, akinek valóban halaszthatatlan teendője van ott, de érdemes jól megfontolni Olaszország többi részébe is az utazást – jegyezte meg. Hozzátette: az olasz tisztiorvosi szolgálat tájékoztatása szerint nincs magyar az olaszországi fertőzöttek között.

Európa 11 országát érinti a koronavírus-fertőzés, a magyar kormány mindent megtesz, hogy a fertőzés ne jusson át a határon. Arról eddig nincs információ, hogy Magyarországon bárki megbetegedett volna, de nem zárható ki a fertőzés megjelenése – mondta Menczer Tamás.

Az Olaszországból érkezett és idehaza karanténba helyezett diákcsoport tünetmentes – tette hozzá. Menczer Tamás elmondta: a magyar szakemberek véleményének és a nemzetközi protokolloknak megfelelően a repülőtereken hőkamerás ellenőrzés van. Olaszországgal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy eddig egyetlen szomszédos ország sem vezetett be utazási korlátozást.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ennek megfelelően mérlegeli a helyzetet, és külföldön is minden segítséget megad a megbetegedett magyaroknak.

Forrás: MTI

Az eszék-olaszországi karanténnal kapcsolatos tudnivalókról egy korábbi cikkben olvashatók részletek.

Illusztrációs kiemelt kép: Pixabay – Arek Socha képe a Pixabay -en.

 

(Ezt a cikket 685 alkalommal tekintették meg.)