Baleset-megelőzés Hírek Rendőrségi hírek Személyautók

TÉLI GUMI KOMMANDÓ NYÍREGYHÁZÁN

A tapasztalatok szerint még mindig akadnak olyan felelőtlen járművezetők, akik nem cserélték le a gépkocsijuk nyári gumiabroncsait télire.

A kommandósok tréfát nem ismerve, határozottan léptek fel a veszélyes abroncsokkal szemben. – Forrás: Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén először hirdette meg a Téli gumi kommandó elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát. Az akció célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a járművezetők figyelmét a megfelelő gumiabroncsok fontosságára. Ugyan még számíthatunk 10 Celsius fok feletti hőmérsékletre, azonban hamarosan újra lehűlhet a hőmérséklet 7 Celsius fok alá, ezért kérünk mindenkit, hogy a gépkocsiján lévő nyári gumiabroncsait cseréltesse le jó minőségű, 3 évnél nem öregebb téli gumiabroncsra.

A közlekedésbiztonsági kampány keretén belül 2019. december 18-án a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában került sor egy nem klasszikusnak mondható rendőri ellenőrzésre, melynek során Szikszai Tihamér r. alezredes, a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Támogató Alosztály kommandósaival közösen szemrevételezte a parkoló gépjárművek gumiabroncsainak állapotát. Az akció ideje alatt összesen 75 jármű 300 gumiabroncsát ellenőrizték le, melyek közül 13 gépjárműre volt még mindig nyári gumiabroncs felszerelve. 5 évnél idősebb gumiabroncsot 16 gépjármű esetében tapasztaltak a rendőrök.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök találtak egy olyan gépjárművet, amelynek a gumiabroncsában egy nagy csavar volt. A járművet vezető hölgynek felhívták a figyelmét, hogy a gumiabroncs bármikor leengedhet, ha a csavar kiesik belőle, így az azzal való további közlekedés rendkívül balesetveszélyes. A hölgy azonnal segítségül hívta a férjét, aki gondoskodott a sérült gumi kicseréléséről. Azok a járművezetők, akik a helyszíni ellenőrzés során jelen voltak, közlekedésbiztonsági szóróanyagot és hasznos ajándéktárgyakat vehettek át az egyenruhásoktól.

Ismételten felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a nyári gumiabroncs 7 Celsius fok alatti hőmérsékletnél megkeményedik, nem tapad megfelelően és ­- függetlenül az aszfalt nedvességétől – csúszóssá válik, ezért kérjük, hogy aki eddig még nem tette meg, az haladéktalanul gondoskodjon a nyári gumiabroncsainak télire történő cseréjéről! Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben.

 … hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és további fotó: Police.hu

 

(Ezt a cikket 289 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock