Aktuális Érdekvédelem Hírek Kiemelt hírek Szervezetek hírei

Az e-CMR magyarországi bevezetését kéri az MKFE a minisztériumtól

Az e-CMR magyarországi bevezetésének támogatását kéri az MKFE elnöke és főtitkára az Innovációs és Technológia Minisztérium tárcavezetőjétől. „A közúti árufuvarozók versenyképessége a Mobilitási Csomag árnyékában még inkább veszélybe került, amely piacvédelmi és versenyképesség-javító intézkedések mellett a digitalizáció támogatásával tartható meg” – fogalmaz a Palkovics László miniszternek és Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak megküldött levelében Ignácz József Péter, rámutatva, hogy számos ország már felismerte az e-CMR-ben rejlő előnyöket, és ratifikálta az CMR Egyezményt.

Az e-CMR-t alkalmazó országok köre folyamatosan bővül, jelenleg 25 ország döntött az elektronikus fuvarokmány bevezetése mellett, közöttük olyan EU-s tagállamokkal, mint Lengyelország, Litvánia, Románia, Bulgária, Szlovákia, akik egyértelmű versenytársai a magyar fuvarozóknak.

Ignácz József Péter és Karmos Gábor a levélben kiemelik, hogy az elektronikus fuvarlevél gyakorlati alkalmazása az ellenőrző hatóságok számára is valós idejű adatokat szolgáltathat majd, amely különösen fontos a kiélezett piaci versenyben, és hasznos kiegészítője lehet az MKFE által kezdeményezett Előzetes Elektronikus Engedélyregisztrációs Rendszernek (EEERR).

Az MKFE ezért az ITM támogatását kéri abban, hogy Magyarország mielőbb ratifikálja a CMR Egyezmény kiegészítő jegyzőkönyvét az elektronikus fuvarlevélről, amivel a magyar fuvarozóknak megnyílhat a lehetősége az e-CMR használatára.

A levelet teljes terjedelmében IDE>> kattintva olvashatja el.

MKFE Kommunikáció

 

(Ezt a cikket 318 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.