A nagy töltéstároló képességű Li-ion akkumulátorok megjelenése és térhódítása látványos eredményeket produkál az elektromossággal működő, ám mobilitást igénylő eszközök fejlesztése területén, elég csak az elektromos autók gyártásában észlelhető rohamos fellendülésre gondolni. Nincs ez másképpen a gépkocsi-használathoz kapcsolódó vagyonbiztonságot vagy a szervezési, logisztikai feladatokat segítő elektronikus készülékek fejlesztése terén sem, ahol a lítiumionos akkumulátorok alkalmazása szintén új távlatokat nyitott.

Míg gépkocsink GPS technológián alapuló nyomkövetésére korábban csupán autóvillamossági beszerelést igénylő kivitelben volt lehetőségünk, mára már széles körben elérhetővé váltak a hasonlóan műholdas technológián alapuló, ám szakember általi beszerelést nem igénylő akkumulátoros megoldások is.

Műholdas nyomkövetés beszerelés nélkül, pofonegyszerűen

Jó példa erre a TKSTAR TK905 GPS nyomkövető, melyet mágnese segítségével a gépkocsi tetszőleges pontjára saját magunk is könnyen fel tudunk helyezni. A masszív műanyag burkolatú, strapabíró kialakításnak (IP65) köszönhetően nem csak a jármű belterében, de praktikusan akár az alvázra helyezve is megbízhatóan végzi a feladatát: a beépített GPS vevőnek köszönhetően 5 méteres pontossággal képes meghatározni a hordozó tárgy helyzetét, beállítástól függően mindezt akár 10 másodperces mérési sűrűséggel. A hordozó járműnek ezáltal az aktuális sebessége is mérhetővé válik, és igény szerint az adott útszakasz sebességkorlátjának átlépéséről is értesítést kérhetünk a nyomkövetőnktől. Ráadásképpen a beépített mikrofon a környező hangok, zajok lehallgatására is lehetőséget teremt. A SIM kártyával működő GSM/GPRS adatátviteli kommunikáció révén riasztást kaphatunk a leparkolt jármű nem várt elmozdulásáról is, amely egy esetleges kocsilopási kísérlet esetén rendkívül hasznos funkció.

Igen kedvező bekerülési értéke révén akár egész járműflottánkat felfegyverezhetjük ezzel a nyomkövető eszközzel, amellyel a gépjárműveink és a szállítmány védelme mellett a fuvarszervezési és logisztikai feladatok ellátásának hatékonyságát is növelhetjük. A TKSTAR TK905-ös készülékhez rendelhető magyar nyelvű kiegészítő szoftver segítségével pedig akár valós időben, térképen megjelenítve is figyelemmel kísérhetjük a nyomkövetővel ellátott kocsik, tárgyak aktuális helyzetét.

Gépkocsink már meglévő, beépített nyomkövető-rendszere mellé is alkalmazhatjuk kiegészítőként, ezzel tovább növelve nagyértékű járművünk vagy rakományunk vagyonbiztonságát.

A TK905-nek mindamellett kiemelkedő előnye, hogy akkumulátoros, hordozható kivitelének köszönhetően a járművön/járműben szabadon variálhatjuk az elhelyezését, ezzel tovább növelve az észrevétlenségét és a biztonságot, valamint akár egyik autónkból a másikba is könnyedén áthelyezhetjük.

Járművünk lecserélése esetén sem szükséges új készülékre beruháznunk, sőt, nem kell a nyomkövető szakszervízben történő kiszereltetésével, majd az új autóba való beszereltetésével sem bajlódnunk, hiszen akkus, hordozható nyomkövetőnkkel mindez csak egy mozdulat.

Kicsiny mérete és mindössze 168 grammnyi súlya lehetővé teszi, hogy a készüléket járműveink nyomkövetésén kívül egyéb területeken is alkalmazzuk. Akár egy táskában is elhelyezhetjük, vagy valamilyen nagyértékű tárgy, például terepen használt értékes munkagépek és eszközök, felszerelések, berendezések esetében (villanypásztor, láncfűrész, magasnyomású mosó, szerelődoboz, stb.), de akár egy nagyértékű hangszer biztonságos, nyomon követett szállítása, tárolása céljából is hatékonyan vethetjük be.

Kiemelkedő, 3 hónapos készenléti idő

Egy hasonló, nyomkövetés céljára kifejlesztett hordozható, saját áramellátású eszköznél ma már méltán elvárható, hogy erős akkumulátorral rendelkezzen, amit nem kell naponta töltögetni. Nos, a TK905 ebben is az élen jár, ugyanis 5000 mAh (3,7 V) töltéstároló-képességű Li-ion akkuja rendkívül hosszú, 90 napos készenléti időt tesz lehetővé, ami a hasonló méretű nyomkövetők mezőnyéből valóban kiemeli, ugyanakkor felettébb megbízható működést eredményez.

Összefoglalva, a TKSTAR TK905 GPS nyomkövető egy meglepően sokoldalú, beszerelést nem igénylő, strapabíró hordozható eszköz. Hosszú készenléti idejének köszönhetően akár több hónapig is bírja töltés nélkül, használata egyszerű. Nagy tudása ellenére az ára mégis nagyon kedvező: mindössze 17.500 forint (ez az összeg már az áfát is tartalmazza).

Magyarországon a Flexcom Kommunikációs Kft. forgalmazza, amely 1 év magyar garanciát is nyújt a termékhez. A beüzemelési és használati útmutató magyar nyelven is rendelkezésre áll, melynek révén rendkívül egyszerűen vehetjük használatba az eszközt.

Opcionálisan megrendelhető továbbá a nyomkövetőhöz kapcsolódó magyar szoftverszolgáltatás is, mellyel már asztali számítógéppel vagy androidos mobileszközzel is irányíthatjuk a készüléket, illetve a szoftver nyújtotta olyan bővített szolgáltatások is elérhetővé válnak, mint például a térképes megjelenítés. Így akár az irodánkból kísérhetjük figyelemmel valós időben a cégünk összes úton lévő gépjárműjét, szállítmányát. Nyomkövetővel ellátott nagyértékű ingóságunk eltulajdonítása esetén pedig azonnal internetes nyomkeresést kezdeményezhetünk akár okostelefonunkról is. A szoftver használata mindössze 30-35 forintba kerül naponta. A magasszintű internetes nyomkövetés ma már mindenki számára elérhető.

A TK905 megrendelhető az alábbi weblapon, ahol SIM kártyát is kérhetünk hozzá, így beüzemelve, használatra készen kapjuk kézhez a készüléket. A gyors kiszállítási idő révén akár már másnap meg is érkezik a megrendelt nyomkövetőnk!

Megrendelés: TKSTAR TK905 GPS nyomkövető

Forrás: FlexCom Kommunikációs Kft.

 

(Ezt a cikket 375 alkalommal tekintették meg.)