Adózás Aktuális Érdekvédelem Gazdaság Hírek Kiemelt hírek

Palkovics László válaszolt az MKFE, miniszterelnöknek címzett levére– megalakult az MKFE Demonstrációs Bizottsága

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetőjétől érkezett válasz az MKFE május elején, Orbán Viktornak megküldött levelére. Az Egyesület elnöksége a válaszlevél tartalmáról megállapította, hogy az csak kis részében felel meg az érdekképviselet elvárásainak, ezért az MKFE – a FUVOSZ egyetértésével – újabb levéllel fordult Palkovics László miniszterhez, amelyben mások mellett a Demonstrációs Bizottság megalakításáról is tájékoztatta a minisztert.

A június 11-én kelt miniszteri válaszlevél számos ponton igazolta azokat az aggályokat, amelyeket az MKFE az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében jelzett, nevezetesen, hogy a legégetőbb kérdésekben – az adószabályok módosítása, az 1560/2015 (VIII.7) Korm. határozattal életre hívott közúti ellenőri csoport létszámának feltöltése a tervezett 130 főre, a bírságrendeletek észszerű újragondolása, az útdíjkedvezmény megvalósítása – nincsenek érdemi eredmények.

Ignácz József Péter: Megérdemli és joggal elvárja az ágazat, hogy az állam meghallgassa kéréseit mert nem pénzt és nem segélyt kér. Istápolást, intézkedésekkel megvalósítható versenyképességet és piacvédelmet kér és vár el a szakma. Jóindulatú odafigyeléssel elősegíteni a szakma boldogulását. – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Ignácz József Péter elnökhelyettes a hétfőn megküldött válaszlevélben rámutat, hogy legfontosabb ügyekről a Versenyképesség 2.0 csomag egyeztető tárgyalásain sem születtek érdemi eredmények, amelyekről hírt adhatna az MKFE, miközben a magyar közúti személy- és áruszállító vállalkozások egyre nagyobb arányban kerülnek kilátástalan helyzetbe.

Az MKFE elnöksége – tagi egyeztetéseket követően – ezért úgy döntött, hogy az Ernst & Young Tanácsadó Kft. bevonásával elkészíttet egy 10 országra kiterjedő (összehasonlító) tanulmányt a közúti személy- és áruszállítási piac működéséről és szabályozásáról, továbbá megalakította az MKFE Demonstrációs Bizottságát, amelynek feladata annak a stratégiának a kidolgozása, amely garancia lehet a magyar fuvarozó vállalkozások versenyképességének megőrzésére.

MKFE kommunikáció

Forrás: MKFE

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor (1953-2017)

 

(Ezt a cikket 503 alkalommal tekintették meg.)