Aktuális Érdekvédelem Fuvarpiac Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Szervezetek hírei

Orbán Viktor miniszterelnök támogató beavatkozását kéri az MKFE

Levélben fordult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a FUVOSZ Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének megőrzése, és az ágazat piaci helyzetének javítása érdekében.

A miniszterelnök azonnali, támogató beavatkozását kérte az MKFE az Orbán Viktornak megküldött, a FUVOSZ elnöke által is aláírt közös levélben, miután az Egyesület Elnökségének április 26-i, kihelyezett, kibővített ülésén a testület arra az álláspontra jutott, hogy a Versenyképesség 2.0 csomaggal kapcsolatban megkezdett, fél éve zajló egyeztetések nem vezettek érdemi eredményhez.

Az ágazatunknak 3 évvel ezelőtt biztosított előnyök mindegyikét felmorzsolták az elmúlt időszak hazai és nemzetközi történései” – szögezi le a levélben a 1560-as kormányhatározatra utalva Ignácz József Péter elnökhelyettes, hozzátéve, hogy e kormányhatározat piacvédelmi szempontból legfontosabb pontjai is csak hiányosan valósultak meg.

Ignácz József Péter – MKFE elnökhelyettes – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A közös levélben az érdekképviseletek kiemelik a legsürgetőbb, azonnali megoldást kívánó feladatokat: a Mobilitási Csomag élesedése miatt halaszthatatlan adójogszabály módosításokat, és a hazai közúti személy- és áruszállítási piac védelmének azonnali fokozását.

Az MKFE a levélben említett legkritikusabb pontok megvalósulásának időpontjáról legkésőbb május 20-ig várja Miniszterelnök úr tájékoztatását, hogy arról a 2019. május 25-i Országos Küldöttgyűlésen a küldöttek is egyeztetni tudjanak.

MKFE kommunikáció

Forrás: MKFE

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök – Fotó: MTI – Veres Nándor

 

(Ezt a cikket 785 alkalommal tekintették meg.)