A Volkswagen Amarokot a jövőben Algériában is gyártják majd

A Volkswagen Haszonjárművek és a SOVAC S.P.A kiszélesíti együttműködését Algériában. A jövőben Relizane-ban, az Algírtól 280 km-re dél-nyugatra lévő összeszerelő üzemben, ahol már gyártják a Caddy-t, az Amarok pick-up-ot is gyártani fogják. Az üzem most, a nagy kereslet miatt hét hónappal a tervezettnél korábban gyártotta le a 10 000. Caddy-t.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

Dr. Josef Baumert, a gyártásért és logisztikáért, valamint Heinz-Jürgen Löw, az értékesítésért és marketingért felelős igazgató tanácsi tagok nemrégiben Relizane-ban aláírtak egy megállapodást Mourad Oulmival, a SOVAC S.P.A vezérigazgatójával az Amaroknak a SOVAC Production S.P.A közös kockázati-tőke cég általi gyártásáról. Ezt követően a Volksagen Amarok pick-up-ot már három helyen, Hannoverben, Pachecoban (Argentína) és Quitóban (Ecuador) fogják gyártani.

Josef Baumert kijelentette: “A Caddy helyi gyártásának az elmúlt évben történt sikeres megkezdése után ez logikus lépés számunkra. Az Amarok gyártása Algériában további mérföldkő a cégünk nemzetköziesítését célzó stratégiánkban”. Hangsúlyozta, hogy “a gyártás mindenütt a teljes Volkswagen-csoportra érvényes minőségi szabványokkal összhangban zajlik. Ennek biztosítása érdekében az algériai gyártó csapat gyártási, logisztikai és a minőségbiztosítási részlegei a helyszínen kaptak kiképzést a Volkswagen Haszonjárművek szakértőitől, és az algériai menedzser csapat is részt vett egy szakmai programban. Mindez biztosítani fogja, hogy a termék olyan minőségi színvonalon kerül piacra, amellyel az ügyfeleink bennünket azonosítanak”- mondta Josef Baumert.”

Algériában már 10 000 Caddy-t gyártottak

Megközelítőleg egy évvel a kezdés után, a 10 000. Volkswagen Caddy – egy Edition 35, metál szürke, 2,0 l.TDI változat – éppen a napokban gördült le a gyártósorról Relizane-ban. Heinz-Jürgen Löw, értékesítésért és marketingért felelő igazgatósági tag ezzel kapcsolatban elmondta, hogy “ez a mérföldkő azt mutatja, hogy a Caddy-vel a helyi ügyfeleink igényeinek megfelelő gépkocsi áll rendelkezésünkre ezen a piacon. Ez a gépkocsi több célra felhasználható, és rugalmas megoldásokat kínál a mindennapi élet minden kihívására: nagyon nagy tároló kapacitással rendelkezik, és számos vezetőt segítő rendszerrel illetve hatékony motorokkal is ellátták. Azáltal, hogy a gépkocsit itt, Relizane-ban gyártják, mi és partnerünk, a SOVAC új piacokat tudunk feltárni, erősítjük gyártási profilunkat és helyben teremtünk munkahelyeket. Büszkék vagyunk e szoros partnerségre”.

A Volkswagen-csoport és helyi partnere, a SOVAC S.P.A 2017 végén indította be a több márkára vonatkozó közös kockázati-tőke vállalatát, a SOVAC Production S.P.A-t. A Volkswagen személygépkocsikon és a Volkswagen haszonjárműveken túl a SEAT és a Skoda is gyárt közösen autókat a Relizane-ban lévő üzemben, ahol naponta megközelítőleg 200 gépkocsi hagyja el a gyárat.

Forrás és illusztráció kiemelt kép: Volkswagen Haszonjárművek

 

(Ezt a cikket 37 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?