Aktuális Hírek Jogszabályok, rendeletek Kiemelt hírek Tudnivalók

Konténerszállítók figyelem! Jogszabályváltozás!

A Magyar Közlöny 209. számában 2019 december 21-én megjelent alábbi rendelet szerint a konténert vagy cserefelépítményt fuvarozók csak akkor kezdhetik meg a szállítást, ha a feladó a fuvarozó részére átadta a konténer vagy a cserefelépítmény tömegét tanúsító bizonylatot. Ennek hiányában 30.000.- Forintra bírságolható a fuvarozó, illetve a feladó.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A díj ellenében végzett közúti árutovábbítási, a saját számlás áruszállítási, valamint az autóbusszal díj ellenében végzett személyszállítási és a saját számlás személyszállítási tevékenységről, továbbá az ezekkel összefüggő jogszabályok módosításáról szóló 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet [a továbbiakban: 261/2011. (XII. 7.)

Korm. rendelet] 22. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:
„(2a) A konténer és a cserefelépítmény fuvarozása akkor kezdhető meg, ha a feladó a fuvarozó részére átadta a konténer vagy a cserefelépítmény tömegét, fontosabb jellemzőit tanúsító bizonylatot, amelyet a fuvarozás során árukísérő okmányként kell kezelni és a járműben kell tartani.”

A konténer vagy a cserefelépítmény tömegét tanúsító bizonylat hiánya a fuvarozás során 30.000.- Forint bírsággal sújtható. A bírságolással érintett cselekmény, mulasztás elkövetéséért felelőssé tehető: fuvarozó, feladó.

hungarokamion.hu

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 1098 alkalommal tekintették meg.)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.