Ajánlatok Aktuális Alkatrészgyártók hírei Hírek Kiállítások Kiemelt hírek Külföld Rendezvények

A Bridgestone a hatékonyság, kényelem és fenntarthatóság legmagasabb szintjét kínáló termékeit és megoldásait mutatja be a 2018. évi IAA szalonon

A világ első számú gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalataként [1] a Bridgestone elkötelezett a flották előtt álló mindennapi kihívások meghatározása és megoldása iránt prémium kategóriájú gumiabroncsok, technológiák és szolgáltatások biztosítása révén.

Forrás: Bridgestone

A gyors átalakulással jellemezhető iparágban és szerte a világon a Bridgestone vezető szerepet tölt be az új termékek, technológiák és digitális megoldások terén, válaszolva a flották, az autógyártók és a kiemelt ügyfelek kényelemmel, fenntarthatósággal és hatékonysággal kapcsolatos igényeire, miközben hozzájárul a mobilitás jövőjének alakításához.

A 2018. évi IAA szalonon a Bridgestone prémium minőségű gumiabroncs és mobilitási megoldásainak portfólióját kiegészítő új termékeket mutat be.

Új, élenjáró gumiabroncsok és megoldások flották számára

A mai gépjármű flották hatékony, kényelmes és fenntartható termékeket és szolgáltatásokat igényelnek.

Az idei IAA keretében a Bridgestone bemutatja a teherautókra és autóbuszokra gyártott Ecopia gumiabroncsainak új generációját. A Bridgestone európai flottapartnereivel együtt kifejlesztett és tesztelt új Ecopia termékcsalád az év minden szakában csökkenti a flották üzemeltetési költségeit, jelentősen mérsékelve az üzemanyag-fogyasztást, kitűnően tapad vizes úton és kompromisszumoktól mentes futásteljesítményt biztosít. Ezek az új gumiabroncsok a Bandag-eljárással végzett újrafutózásnak köszönhetően többször használhatóak.

A Bridgestone az IAA szalonon mutatja be a flottapartnereinek új járműkarbantartási megoldását is. Ez a digitális megoldás adatalapú elemzéseket biztosít, amelyek segítségével az üzemeltetők növelhetik a járművek rendelkezésre állását és limitálhatják a mindennapi üzemeltetéssel járó kihívásokat.

Kitűnő eredményeket hoznak az új digitális megoldások a flották és a partnerek számára

A Bridgestone bejelenti, hogy 2019-től a teher- és buszabroncsokat elektronikus RFID (rádió-frekvenciás azonosítás) jelzőrendszerrel látja el.

Az RFID alkalmazása további értéket jelent a flotta ügyfelek számára, mivel javítja gumiabroncs-elhasználódás nyomonkövethetőségét, időtakarékos és pontos rendszert biztosít az adatbevitelre és megosztásra. Az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a riportokhoz, amely végső soron segít a vállalkozások információinak bővítésében és optimalizálja a teljes üzemeltetési költséget.

Az RFID a Bridgestone összes digitális felületén alkalmazásra kerül és jelentős hozzáadott értéket biztosít a haszonjármű flották gumiabroncs-kezelési rendszereiben, amit ma elsősorban a „Total Tyre Care”[2] néven ismernek. A „Total Tyre Care” elérhető a Bridgestone 2.100 kereskedőből álló partnerhálózatban. Ez a szolgáltatás biztosítja az optimális biztonságot és csökkenti a gumiabroncsokkal összefüggő és karbantartási költségeket, miközben a flotta járművei maximális hatékonysággal üzemelhetnek.

Forrás: Bridgestone

Kézben tartva a jövőt

Ezek a legfrissebb megoldások még csak a kezdetet jelentik abban a folyamatban, amellyel a Bridgestone az autósokat a mobilitás jövőjébe vezeti. Az olyan makrotrendek, mint a klímaváltozás és a digitalizáció, valamint a CASE (Connected, Autonomous, Shared and Electric – Összekapcsolt, Önvezető, Megosztott és Elektromos) megközelítés erősödő befolyása új kihívásokat jelent. A Bridgestone munkatársai folyamatosan dolgoznak a háttérben élenjáró digitális mobilitások kifejlesztésén, az innováció, a partnerség és a kutatás-fejlesztés kombinációjával. Az IAA 2018. évi rendezvényének látogatói elsők között szerezhetnek tapasztalatot olyan kutatásokról, amelyek a flották számára biztosítanak biztonságos, hatékony, kényelmes és fenntartható megoldásokat a jövőben.

A Bridgestone „okos sarok” koncepciója bemutatja a forradalmi Ologic™ technológiát, amelyet első alkalommal alkalmaznak a teherautó- és autóbusz-gumiabroncsok koncepciójaként. Az elektromos járművek számára kifejlesztett „ologic” technológia nagyobb abroncsátmérőt és keskenyebb futófelületet alkalmazva biztosítja a kiemelkedő üzemanyag-takarékosságot, azonos biztonsági szint mellett.

Szintén az IAA keretében mutatkozik be a Firestone Ipari Termék Divíziójának innovatív Airide™ Pro pneumatikus lengéscsillapító technológiája. Pótkocsikon való használatra tervezve az Airide Pro valódi kocsiszekrény- és tengelyszabályozást tesz lehetővé, biztosítva a magasabb színvonalú futásminőséget, hosszabb gumiabroncs élettartamot és az üzemeltetési költségek csökkentését.

Keressék fel a Bridgestone standját (16. csarnok, C01 stand) és vegyenek részt a sajtótájékoztatónkon (szeptember 19., 9:15-kor a Bridgestone pavilonjánál), hogy még többet tudjanak meg ezekről az innovatív mobilitási megoldásokról, technológiákról és termékekről!

Forrás és fotók: Bridgestone

[1] A 2016. évi gumiabroncs értékesítések alapján. Forrás: Tire Business 2017 – Gumiabroncs gyártóvállalatok globális rangsora.

[2] ideértve: Tirematics, Fleetbridge, Basys, Toolbox és Insights.

 

(Ezt a cikket 30 alkalommal tekintették meg.)