Hírek Jogszabályok, rendeletek Kiemelt hírek Sajtószemle Tudnivalók Útdíj

Novembertől csökkennek az útdíjbírságok

Augusztus 30-án lépett életbe az útdíjbírságok csökkentéséről és a túlsúlybírságokról szóló kormányrendelet. A büntetések csökkentésére augusztus 30-tól számított 90. naptól kerülhet sor – írja a Fuvarlevél.

Novembertől, ha 2 órán belül csak egyszer mérik be a kamerák a jegy nélkül közlekedő teherautót, akkor a korábbi 140-165 ezer helyett csak 30-45 ezer forint lehet a büntetés. A korábbi tervekkel ellentétben nem lesz 300 ezres tarifa arra sem, ha valaki órákon át jegy nélkül közlekedik. Megjelentek a túlsúlydíjak is: legnagyobb bajba az ömlesztett árut szállítók kerülhetnek, mert nem tudják a felrakóra hárítani a túlsúlybírságot.

További részletek és a pontos büntetési tételek a Fuvarlevél oldalán olvashatók >>

Illusztrációs kiemelt kép: Az Állami Autópálya Kezelő és az Országos Rendőr-főkapitányság új e-útdíj ellenőrző gépjárművei a XIII. kerületi Porsche Pest márkakereskedésben 2013. június 21-én. Az e-útdíj rendszerben az autópálya-kezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését. A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata, a szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kapott. – MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)