Hírek Rendőrségi hírek

Tíz határrendészt ítélt el korrupció miatt a Szegedi Törvényszék

Tíz határrendészt ítélt korrupciós bűncselekmények miatt másfél és négy év közötti szabadságvesztésre a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa – tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

 

Egy korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított rendőrt (k) vezetnek el az előzetes letartóztatásáról döntő bírósági ülésről a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsának udvarán 2014. július 10-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Juhászné Prágai Erika közölte, a vádlottakat több rendbeli hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek első fokon a bíróság.

Az ítélet szerint a határrendészként szolgálatot teljesítő hivatásos rendőr vádlottak feladata volt a határátkelő belépő teherforgalmánál az útlevelek ellenőrzése. A járművek vezetőitől 2014 februárja és áprilisa között több alkalommal, rendszeres haszonszerzésre törekedve, részben önállóan, részben egymás jelenlétében pontosan meg nem határozható nagyságú pénzt fogadtak el.

Az elsőfokú bíróság ítélete a fellebbezések miatt nem jogerős – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép:  Rendőrök kísérnek egy arcát kabátjával eltakaró, korrupcióval gyanúsított gyulai határrendészt a Szegedi Törvényszék katonai tanácsának udvarán az előzetes letartóztatásról döntő ülésre 2014. április 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

(Ezt a cikket 84 alkalommal tekintették meg.)