Hírek Iveco Kiemelt hírek Külföld Márkahírek Rendezvények Sport Versenyek

Dakar 2017: Ismét dobogóra állhatott az IVECO a világ legnehezebb raliján

Gerard de Rooy, miután közel 9000 kilométert vezetett Dél-Amerika legnehezebb útjain, harmadik helyen ért célba a PETRONAS De Rooy IVECO Team csapattal és az 500-as rajtszámú IVECO Powerstar kamionnal a 2017-es Dakar-ralin.

Fotó: Frederic Le Floc’h / DPPI – Forrás: Iveco – DanubeTruck Magyarország Kft.

A 39. Dakar-rali szombaton ért véget a 12. szakasz teljesítése után. Egy rövid, Río Cuarto körüli, mindösszesen 64 kilométer hosszú gyorsasági szakasz megtételével a versenyzők áthaladhattak a világ legnehezebb ralijának célvonalán.

Gerard de Rooy, a PETRONAS De Rooy IVECO csapat kapitánya, aki a 2012-es és 2016-os Dakaron IVECO kamionokkal szerezte meg a győzelmet, idén a harmadik helyen végzett Powerstar járművével a két héten át tartó verseny végén.

A verseny közben első helyen álló holland pilóta többször is defektet kapott, amelyek következtében visszaesett és a többi jármű mögé került. Így az erős por és a kevés előzési lehetőség akadályozta abban, hogy visszaszerezhesse a vezetést. Ám IVECO kamionjának teljesítménye lehetővé tette, hogy ismét a dobogón végezzen, ezúttal a harmadik helyen, 41 perc 19 másodperccel a győztes, Eduard Nikolaev mögött.

Ton van Genugten és Wuf van Ginkel IVECO Trakker kamionjai az utolsó szakaszokon együtt haladtak és sikerült néhány helyet javítaniuk, miután több mint hat órát veszítettek a sárban elakadva.

Van Genugten az 507-es rajtszámú kamion volánja mögött a 16. helyen végzett, közel hét órával a legjobbak mögött. Van Ginkel csapattársa után 17-ikként haladt át a célvonalon, ami több mint nyolc óra hátrányt jelentett.

Federico Villagra, a másik IVECO Powerstar pilótája De Rooy mögött a negyedik helyen fejezte be a 2017-es Dakart. Ezzel a teljesítménnyel nem tudta megismételni tavalyi dobogós eredményét és egyelőre szakaszgyőzelme sem született. Ugyanakkor az argentin versenyzőre nagy reménységként tekintenek az IVECO-nál eltöltött második éve után.

A 12. szakasz eredményei – Dakar 2017

1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 34 perc 25 másodperc
2. Airat Mardeev (Kamaz) +33 másodperc
3. Siarhei Viazovich (Maz) +44 másodperc
4. Peter Versluis (MAN) +1 perc 09 másodperc
5. Federico Villagra (IVECO) +1 perc 25 másodperc
—————-
8. Gerard de Rooy (IVECO) +2 perc 21 másodperc
10. Wuf van Ginkel (IVECO) +2 perc 40 másodperc
11. Ton van Genugten (IVECO) + 2 perc 42 másodperc

Összesített eredmények – Dakar 2017

1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 27 óra 58 perc 24 másodperc
2. Dmitry Sotnikov (Kamaz) +18 perc 58 másodperc
3. Gerard de Rooy (IVECO) +41 perc 19 másodperc
4. Federico Villagra (IVECO) +1 óra 00 perc 04 másodperc
5. Airat Mardeev (Kamaz) +2 óra 26 perc 50 másodperc
—————-
16. Ton van Genugten (IVECO) +6 óra 58 perc 03 másodperc
17. Wuf van Ginkel (IVECO) + 8 óra 19 perc 48 másodperc


A DanubeTruck Magyarország Kft.

A DanubeTruck Magyarország Kft. az IVECO haszongépjárműveinek magyarországi importőreként 2014 nyara óta felel a márka hazai jelenlétének biztosításáér t. A közismert teherautók mellett az IVECO BUS autóbuszokat és az ASTRA bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket is forgalmazza. Az elmúlt időszakban a vállalat szolgáltatásainak minőségével és partnerközpontú filozófiájával sikerrel bővítette ügyfélkörét és növelte részesedését. A DanubeTruck Magyarország Kft. elkötelezett híve a fenntartható közlekedési megoldásoknak, ezen belül is a föld- és biogáz alapú technológiáknak. A vállalat sikereit az IVECO kiváló termékportfóliója is támogatja, melynek típusai az elmúlt időszakban a nemzetközi szaksajtó legjelentősebb díjait is kiérdemelték: Truck of the Year 2013: Stralis, Van of the Year 2015: Daily, Truck of the Year 2016: Eurocargo, Coach of the Year 2016: Magellys

Forrás: Iveco – DanubeTruck Magyarország Kft.

Kiemelt kép: Fotó: Frederic Le Floc’h / DPPI – Forrás: Iveco – DanubeTruck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 57 alkalommal tekintették meg.)