Autópálya Határinfó Hírek KamionStop Kiemelt hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési prognózis – 2016 november 12 – 13.

A 2016. november 11. és 2016. november 13. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M35

  • 2016. november 3-tól 2016. november 13-ig a 41+650-től 43+210-ig km szelvényben a jobb pályatesten leállósáv zárása portálszerkezet építése miatt, kiépített fix tereléssel, 70 km/h sebességkorlátozás mellett.

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2016. november 12. (szombat) 22 órától november 13. (vasárnap) 22 óráig tart.

2016. november 11. és 2016. november 17. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-240 percet is meghaladhatja.

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos, valamint az egyes országokra vonatkozó információk, tanácsok továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen péntek délután kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő személyforgalomban, amely 15-30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A hétvégén mindkét nap délelőtt ki-, míg délután belépő irányban számolhatunk élénkebb forgalommal, ami akár 15-30 perc várakozást is előidézhet a személyforgalomban. Vasárnap a belépő irányban déltől estig kell várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-60 percet.

A teherforgalomban a be-és kilépő irányokban lehet várakozás kialakulásával számolni a hétvégén a kamionstop időszakát kivéve, amelynek mértéke a 30 percet várhatóan nem haladja meg.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban pénteken 30-60 perc várakozás is kialakulhat. Belépő irányban vasárnap délutántól késő estig 30-60 perc várakozás alakulhat ki személyforgalomban. A hétvégén napközben is kialakulhatnak kisebb nagyobb várakozások elsősorban szombaton, amelynek mértéke 30 perc is lehet. A teherforgalomban pénteken és szombaton, illetve hétfőn kilépő irányú akár 60 perc várakozás alakulhat ki.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban akár 60-180 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen, hétvégén 15-30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban, különösen a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a kilépő teherforgalmi sávon 2016. november 11-én 12 órától 20 óráig 120 perc, 2016. november 12-én 8 órától 22 óráig 180 perc várakozás kialakulásával számolunk. Szintén kilépő irányban, a teherforgalomban 2016. november 13-án 23 órától 2016. november 14-én 20 óráig 120 perc várakozás alakulhat ki.

A belépő teherforgalmi sávon 2016. november 12-én 8 órától 22 óráig és 2016. november 13-án 23 órától 2016. november 14-én 20 óráig 60 perc várakozással számolunk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni, szombaton és vasárnap, illetve hétfőn reggel belépő irányban, melynek mértéke 30-180 perc lehet. Kilépő irányban szombaton 30-120 perc, illetve vasárnap hajnaltól egészen hétfő estig 30-180 perc várakozással kell számolni a személyforgalomban. A teherforgalomban forgalomtorlódás várható kilépő irányban, melynek mértéke akár 60-180 perc is lehet.

A 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a határátkelőhely nyitásakor, illetve főként zárásakor, melynek mértéke elérheti a 30-60 percet is.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30 percet.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban szombaton 60 perc várakozással számolunk. A belépő irányban szombaton, vasárnap és hétfőn és kedden várakozás kialakulásával kell számolni, melynek mértéke elérheti a 30-90 percet is.

Csengersima és Vállaj közúti határátkelőhelyen a bevásárló turizmus miatt belépő irányban a reggeli, illetve a délelőtti órákban, továbbá a kilépő irányban a délutáni és az esti órákban 15-60 perc várakozással lehet számítani. Csengersima közúti határátkelőhelyen bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás elsősorban a hazatérő és visszautazó román vendégmunkások csoportos utazása miatt. 

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

 

(Ezt a cikket 278 alkalommal tekintették meg.)