Hírek Kiemelt hírek MAN Márkahírek

Tíz új MAN TGX nyerges vontatót vett át az Optimus 92 Kft.

Október elején tíz új MAN TGX 18.440 XLX EfficientLine 2 nyerges vontatót állított munkába az Optimus 92 Kft., így a debreceni vállalkozás vontatóflottájának már közel felét oroszlános járművek alkotják. A cég ügyvezető igazgatója, Maklári Zsolt ugyanis minden szempontból nagyon elégedett az MAN termékeivel és szolgáltatásaival.

Az új MAN TGX nyerges vontatókat Éles Zoltán, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. területileg illetékes értékesítője adta át Maklári Zsoltnak, az Optimus 92 Kft. ügyvezető igazgatójának.
Az új MAN TGX nyerges vontatókat Éles Zoltán, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. területileg illetékes értékesítője adta át Maklári Zsoltnak, az Optimus 92 Kft. ügyvezető igazgatójának. – Forrás: MAN

Közel 25 év alatt igen jelentős méretű vállalkozássá fejlődött a debreceni Optimus 92 Kft. Több saját telephelyén kenőanyagok kis- és nagykereskedelmével, raktározással, járműjavítással, valamint szállítmányozással, hat autóbusszal személyfuvarozással, 26 kishaszonjárművel és 28 nyerges ponyvás szerelvénnyel pedig nemzetközi fuvarozással foglalkozik. A szerelvények igen vegyes rakománytömeggel elsősorban osztrák, német és benelux viszonylatokon közlekednek, átlagosan évi 150 ezer, míg a „négykezes” járatok esetében 225 ezer kilométeres futásteljesítménnyel.

A flottában jelenleg 13 MAN vontató szerepel, három TGX 18.440 Euro 6 XLX EfficientLine 1 és a most átvett tíz új TGX 18.440 Euro 6 XLX EfficientLine 2 modell. Az újak az összes kötelező biztonsági segédberendezésen kívül az EfficientRoll szabadon gurító funkcióval és a GPS-adatok alapján a domborzathoz előrelátóan igazodó EfficientCruise sebességtartó automatikával is rendelkeznek. Ezek közül hat normál kapcsolási magasságú, négy pedig mega kivitelű jármű.

„Az egyik állandó fuvarfeladatunk révén ugyanazon az útvonalon, ugyanakkora terheléssel, ugyanazokkal a gépkocsivezetőkkel nagyon pontosan tudjuk tesztelni a járművek átlagfogyasztását. Amikor 2013-ban kaptunk az MAN-től egy tesztvontatót, igen kedvező fogyasztási értékek születtek, ezért 2013 őszén próbaképpen beszereztünk két MAN TGX 18.440 Euro 5 EEV XLX vontatót, majd 2015-ben három MAN TGX 18.440 Euro 6 EfficientLine 1 modellt” – kezdte Maklári Zsolt.

„Az évek során azt tapasztaltuk, hogy az MAN vontatóink töltik a legkevesebb időt a szervizekben, azaz nagyon megbízhatóan üzemelnek, ami számunkra kiemelten fontos szempont. Ezenkívül nagyon jó a márka európai és magyarországi szervizlefedettsége, valamint a szervizek kiszolgálási színvonala. Az MAN ProfiDrive járművezető-továbbképzés, illetve a gépkocsivezetők és a járművek teljesítményét jól nyomon követő és kiértékelő MAN Telematics telematikai rendszer révén pedig további számottevő üzemanyag-megtakarítást érünk el. Nem utolsósorban az XLX fülke még a „négykezes” járatban dolgozó kollégáinknak is kellően tágas életteret, illetve tárolóhelyeket nyújt” – folytatta az ügyvezető igazgató.

Forrás: MAN

 

(Ezt a cikket 368 alkalommal tekintették meg.)