Veszélyes hulladékkal jelentkeztek kilépésre

Forrás: Police.hu

A battonyai határrendészek két férfit fogtak el, akik engedély nélkül veszélyes anyagnak minősülő akkumulátorokat és fémhulladékot akartak Romániába szállítani.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Battonyán, a közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre két román állampolgár egy tehergépkocsival 2016. november 10-én 16 óra körül. A határrendészek a jármű csomagterének ellenőrzésekor nagy mennyiségű ólom-sav akkumulátort, valamint vegyes réz- és vashulladékot találtak, amelynek tulajdonjogát a jármű vezetője és utasa nem tudott igazolni. Mivel a két férfinak nem volt olyan engedélye, amellyel veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorokkal hulladékgazdálkodási tevékenységet végezhettek volna, ezért előállították őket a kirendeltségre.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói az 52 éves férfi és 26 éves fia ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A szállításhoz használt tehergépkocsit, valamint az 51 darab akkumulátort és az 1,6 tonna fémhulladékot lefoglalták, amelyeknek vizsgálják az eredetét.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és fotók: Police.hu

 

(Ezt a cikket 72 alkalommal tekintették meg.)