A GEFCO 8 milliárd euró értékű szerződést nyert el a PSA csoport globális ellátási láncának optimalizálására

A PSA és a GEFCO egy új, 8 milliárd euró értékű kizárólagos szerződést írt alá, mely alapján az autógyártók teljes globális gyártási ellátási láncát a GEFCO fogja kezelni és optimalizálni. A megállapodás megerősíti, hogy a GEFCO a PSA  csoport első számú szolgáltatója Európában, világviszonylatban pedig második. Az öt évre szóló megállapodás 2017. január 1-jén lép hatályba.

A Push to Pass tervvel megfogalmazott nyereséges fejlődési célokkal összhangban a PSA csoport tovább növelheti teljesítményét e megállapodásnak köszönhetően, mely újabb okot adhat a GEFCO-nak a szolgáltatásainak minősége iránti bizalomra.

gafco-psa-jc-infographie-gestion-10_infographie-cp-en

Globálisan integrált logisztika és szállítási megoldások

A megállapodás értelmében a GEFCO fogja megtervezni és kivitelezni a globális logisztikai és szállítási megoldásokat a PSA csoport három brandje, a Peugeot, a Citroën és a DS számára. Ez magában foglalja a teljes ellátási lánc kezelését és optimalizálását, a gyártó és összeszerelő üzemek által igényelt alkatrészek beszerzésétől a kész járművek disztribúciójáig. Az outbound és inbound logisztikai szolgáltatásokon túl az alkatrészek disztribúcióját is a GEFCO fogja biztosítani.

Ez a stratégiai partneri kapcsolat a GEFCO szakértelmének elismerése a komplex ellátási lánc megtervezése és optimalizálása terén. 4PL[1] szolgáltatóként a GEFCO lesz a PSA csoport kizárólagos partnere az optimalizált multimodális folyamatok kialakítása kapcsán, amely magába foglalja a vasúti, közúti, tengeri, légi és folyami szállítások teljes körű megoldását. Az ellátási lánc tenderek útján kiválasztott beszállítóinak koordinálásáért is a GEFCO lesz felelős. Integrált szerepének fő feladata lesz a csoport fejlett logisztikai képességeinek alkalmazása a nagy teljesítményű informatikai és adatkezelő rendszerekkel ötvözve, a valós idejű nyomon követés és a beszállító, raktározó, és disztribúciós láncok zökkenőmentes együttműködésének biztosítása érdekében.

Ez a megállapodás valamennyi (mintegy 50) országra kiterjed, ahol a PSA csoport jelenleg tevékenykedik, legyen szó gyártásról vagy disztribúcióról, aminek kivitelezése fokozni fogja a GEFCO beszerzési erejét.

Stratégiai partneri kapcsolat mindkét fél számára

„A megállapodás erőteljes motorként fogja szolgálni a PSA csoport eredményének növelését. Nincs kétségünk a GEFCO képességei felől, hogy partnerként támogassanak minket egy kihívásokkal teli átalakulás levezénylésében, új üzleti lehetőségek felkutatásában és nemzetközi fejlődésünkben” – mondta Yannick Bézard, a Csoport beszerzési elnökhelyettese.

A PSA csoport partnerként tekint a logisztikai specialista GEFCO-ra a külső partnerekkel vagy önállóan megvalósítandó jövőbeli projektek ellátási láncainak és gyártási megoldásainak kialakítása kapcsán is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a GEFCOt a PSA csoport megbízható stratégiai partnerének választotta. A GEFCO minden egyes csapata elkötelezett az iránt, hogy teljesítsük ügyfeleink hatékonyság iránti igényét” – mondta Luc Nadal, a GEFCO Igazgatótanácsának elnöke. „Csapataink minden egyes nap bizonyítják képességüket ügyfeleink nemzetközi fejlődésének támogatására, miközben velük együttműködve igyekeznek leküzdeni a hosszú távú fejlődésük és nyereségességük kapcsán felmerülő kihívásokat.”

Forrás: Weber Shandwick

[1] 4PL: Logisztikai rendszerintegrátor

 

(Ezt a cikket 64 alkalommal tekintették meg.)