Balesetek Hírek Kiemelt hírek Rendőrségi hírek

Nem állt meg a baleset után

Vádemelési javaslattal zárult egy soproni gyanúsított ügye, aki elhajtott egy 84-es főúton történt baleset helyszínéről.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A Soproni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítésnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 60 éves soproni lakos ellen.

A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2016. március 18-án a kora reggeli órákban Fiat típusú gépkocsijával Sopron felől Ausztria irányába haladt. A 84-es számú főút 127-es kilométerszelvényhez érve áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből érkező Honda vezetője az ütközést csak hirtelen jobbra történő irányváltoztatással tudta elkerülni. A Honda sofőrje a gépkocsijával megcsúszott és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol egy Ausztria irányába közlekedő Volvo típusú nyergesvontatóval ütközött. A járműszerelvény a balesetet követően az úttestről letért az út menti árokba. A Fiat vezetője lassítás és megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A két összeütközött járműben anyagi kár keletkezett, a személyautó sofőrje pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Az eljárás során a rendőrök azonosították az elhajtó gépkocsit és az azzal közlekedő 60 éves soproni lakos végül önként ment be a rendőrkapitányságra. Az ügyben kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította a sofőr felelősségét a balesettel kapcsolatban, ezért gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és fotók: Police.hu

 

(Ezt a cikket 165 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!