Hírek Kiemelt hírek Tudnivalók Útdíj

Elenyésző számban aktiválták a fuvarozók a HU-GO e-útdíj fizetési rendszer riasztó funkcióját

A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer ingyenes riasztás szolgáltatását, amely azonnal jelzi, ha probléma van a fizetéssel, egyre többen veszik igénybe, de még így is csak a HU-GO folyószámlák 25 százalékán élesítették a funkciót – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az MTI-vel csütörtökön.

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A közlemény szerint a tavalyi bevezetés óta a szolgáltatást a fuvarozók által használt gépjárművek 60 százalékára aktiválták.

A szolgáltatás a jóhiszeműen tévesztő fuvarozókat védi, azonnal e-mail értesítést küld a regisztrációnál megadott e-mail címre, ha a NÚSZ ellenőrzési rendszere jogosulatlan úthasználatot állapít meg vagy vélelmez.

A rendszer azonnal figyelmeztet, ha az ellenőrző kamerák téves felhasználói beállítást érzékelnek a fedélzeti eszköznél (OBU), így a megadott adatok ellenőrzésével, pontosításával, szükség esetén egyenlegfeltöltéssel a fuvarozók elkerülhetik a sorozatos bírságokat – áll a közleményben.

A riasztás figyelmeztet hibásan megadott felségjelre vagy rendszámra, esetleg arra, hogy fedélzeti eszköz használata esetén az észleléstől számított 30 percen belül nem érkeztek be adatok a rendszerbe az úthasználati jogosultság megváltásáról.

Kiemelték: ez a riasztás funkció a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználók számára elérhető, akkor is ha viszonylati jegy váltásával, vagy ha fedélzeti eszköz segítségével tesznek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek. A szolgáltatás alapbeállításként inaktív, azt a regisztrált felhasználóknak kell aktiválniuk a HU-GO profiljukban.

Az országos mintegy 6745 kilométer hosszú díjköteles úthálózaton a NÚSZ 110 fixen telepített díjellenőrző portálja, valamint 45 darab mobil adatgyűjtő járműve segítségével ellenőrzi az úthasználati jogosultságot a nap 24 órájában – ismertették.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 69 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro