Henrik Henriksson, elnök-vezérigazgató - Scania

Az első negyedévben a Scania értékesítési árbevétele 23,1 milliárd svéd koronát tett ki, míg a nyeresége elérte a 2295 millió koronát. A nagyobb volumenű európai járműértékesítést és a szolgáltatások üzletágának nagyobb teljesítményét részben ellensúlyozták a kedvezőtlen valutaárfolyam-hatások és a latinamerikai termelési kapacitás alacsony szintű kihasználtsága.

A Scania már évek óta dolgozik együtt különböző technológiákkal, hogy kidolgozza a járművek automatizálási rendszerét, de ez csupán csak egy szelete a közlekedés automatizálási megoldásoknak.

2016 első három hónapjának összegzése

  • Az üzemi eredmény 2 százalékkal 2295 millió koronára nőtt. (2245)
  • A nettó értékesítési árbevétel 3 százalékkal 23 056 millió koronára nőtt. (22 321)
  • A cash flow (készpénzforgalom) elérte a 133 millió koronát. (783) a Járművek és Szolgáltatások területén
Henrik Henriksson, elnök-vezérigazgató - Scania
Henrik Henriksson, elnök-vezérigazgató – Scania

Henrik Henriksson elnök-vezérigazgató hozzáfűzései

„Az első negyedévben a Scania értékesítési árbevétele 23,1 milliárd svéd koronát tett ki, míg a nyeresége elérte a 2295 millió koronát. A nagyobb volumenű európai járműértékesítést és a szolgáltatások üzletágának nagyobb teljesítményét részben ellensúlyozták a kedvezőtlen valutaárfolyam-hatások és a latin-amerikai termelési kapacitás alacsony szintű kihasználtsága. A nagyszabású beruházások kezdik éreztetni hatásukat a nyereségen.

A Scania tehergépkocsik rendelésállománya Európában növekedett az előző évhez képest, és 2007 óta a legmagasabb szintet érte el az első negyedévek vonatkozásában. Legnagyobb mértékben Európa keleti és déli részén nőtt a kereslet, míg a Scania hagyományosan nagy piacai közül néhány stabilan tartotta magas szintjét.A Scania tehergépkocsik piaci részesedése Európában 17,4 százalékot ért el a 2015-ben felmutatott 17,2 százalékhoz képest.

Brazíliában még mindig nagyon alacsony szintű a piaci kereslet, és habár Oroszországban valamelyest nőtt a rendelésállomány az előző évhez képest, Latin-Amerikában és Eurázsiában nincsenek valós jelei a fellendülésnek. Ázsiában bővült a rendelésállomány az előző év első negyedévéhez viszonyítva.

Az autóbuszok rendelésállománya is nőtt a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, főként az északi régióban. A motorok rendelésállománya viszont csökkent 2015 első negyedévéhez viszonyítva a Brazíliában tapasztalható mérséklődő kereslet miatt.

A Scania tovább folytatja hosszú távú erőfeszítéseit piaci részesedésének növelése érdekében a Szolgáltatások területén. A Szolgáltatások árbevétele 5,2 milliárd koronát tett ki, ami 6 százalékos növekedést jelent a helyi pénznemben kifejezve. A Scania az elsők között kezdte meg beruházásait a hálózatba kapcsolt járművek terén, így ma már az elmúlt tíz évben forgalomba helyezett Scania járművek közel 30 százaléka hálózatba kapcsolt. A hálózatba kapcsolhatóság egy fontos tényező, amely révén a Scania hatékonyabb szolgáltatásokat kínálhat az ügyfeleinek, elősegítve nyereségességük fokozását. A Pénzügyi Szolgáltatások üzletág 253 millió korona üzemi eredményről számolt be, valamint alacsony szinten maradtak a hitelveszteségek.”

img-tablazat

A teljes jelentés elolvasható a www.scania.com weboldalon.


A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 44 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2015-ös évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 94,8 milliárd svéd koronát, míg üzemi eredménye 9,6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania

 

(Ezt a cikket 38 alkalommal tekintették meg.)