Kamion Eb – Kiss Norbert technikai hiba miatt nem versenyzett vasárnap

Kiss Norbert - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Kiss Norbert, a német Tankpool24-Mercedes címvédő magyar pilótája technikai hiba miatt nem indulhatott a kamion Európa-bajnokság franciaországi Nogaróban zajló versenyhétvégéjének vasárnapi futamain.

A 31 éves versenyző közösségi oldalán elárulta, hogy a motorvezérlő elektronika hibája miatt félbeszakították az időmérő edzést. „Azért, hogy elkerüljük a motor teljes károsodását, a csapat úgy döntött, hogy nem indulunk a versenyeken” – írta.

Kiss Norbert a szombati időmérőn a leggyorsabb volt, az első helyről indulhatott, és rajt-cél győzelmet aratott a 12 körös futamon. A második versenyen nyolcadikként startolt, és a hatodik helyen ért célba.

Hungaroring boxutca a 2015-ös Kamion EB idején. Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Hungaroring boxutca a 2015-ös Kamion EB idején. Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Az Európa-bajnokság július első hétvégéjén a Nürburgringen folytatódik, a nyári szünet után, augusztus 27-28-án pedig a Hungaroringre látogat a mezőny. A szervezők a tavalyi viadalhoz hasonlóan ismét fesztiválhangulatot ígérnek a mogyoródi létesítménybe, ahol betétfutamként ebben az évben a közel 600 lóerős luxus-versenyautókat felvonultató Blancpain GT Series szerepel majd.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 70 alkalommal tekintették meg.)