Hírek Külföld Parkolók

Megnyitotta kapuit a világ legnagyobb Shell töltőállomása

Az átlagos európai töltőállomásnál 30-szor nagyobb benzinkút még hatékonyabb kiszolgálást és színesebb vásárlói élményt kínál

A Shell luxemburgi leányvállalata átfogó renoválás után ma hivatalosan is megnyitotta a világ legnagyobb Shell töltőállomását. A Shell Berchem korszerűsített létesítményeit úgy tervezték meg, hogy a hatékonyabb kiszolgálás és a színesebb vásárlói élmények révén még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsanak az úton levőknek.

Shell Berchem főépület
Shell Berchem főépület – Fotó: Shell

Kapitány István a Shell globális ügyvezető alelnöke a megnyitó kapcsán kiemelte: „Ez egy meghatározó mérföldkő a Shell történetében. A berchemi egy kiemelkedő példája azon töltőállomásoknak, amelyeket kifejezetten a vásárlók érdekeit szem előtt tartva terveztek. Büszke vagyok rá, hogy egy újabb olyan töltőállomást nyithatunk meg, amelyben a vásárlók vendégnek érezhetik magukat és reményeink szerint mosolyogva távoznak. Örömömre szolgál, hogy ebben számos partnerre is találtunk, akik szintén elkötelezettek amellett, hogy a legjobb vásárlói élményt kínálják mind az üzleti úton lévők, mind pedig a kikapcsolódás céljából utazók számára, ezáltal egyedi élménnyé téve minden utazást.”

A korszerűsített előtető alatti rész is számos új elemmel gazdagodott, amelyek a vásárlók kényelmét szolgálják. A szélesebb bejárat könnyebbé teszi a behajtást a nagyobb járművek számára is, és az egyedülálló gyors-tankolási rendszer akár felére rövidítheti a tankolási időt a kamionoknál. A vásárlók a kártyájuk egyetlen lehúzásával egyszerre tölthetik fel az összes üzemanyagtartályukat beleértve az AdBlue tartályokat is. Ez az egyedülálló megoldás értékes időt takarít meg, amely jól illusztrálja a Shellnek azon erőfeszítéseit, hogy az előtető alatti szolgáltatásokat hatékonyabbá és felhasználóbarátabbá tegye.

Shell Berchem terasz
Shell Berchem terasz – Fotó: Shell

A kútoszlophoz újonnan telepített interaktív képernyők többféle kártya leolvasására is alkalmasak, és 13 különböző nyelven kínálnak információt. Az új biztonsági rendszernek köszönhetően pedig a vásárlók még nagyobb biztonságban tudhatják értékeiket útjuk során.

A kamionpont felújított előtető alatti részén a kamionsofőröknek lehetőségük van minőségi kávét vásárolni, illetve az új ételkínálatból választani (amely a főépületben érhető el).

Shell Berchem étterem - Fotó: Shell
Shell Berchem étterem – Fotó: Shell

A főépületben a berchemi vendégek a szolgáltatások széles választékából válogathatnak. Belépéskor a Shell Select shop ízletes, frissen készített szendvicsekkel, levesekkel, paninikkel várja a látogatókat a Deli2Go pultnál. A boltban számos terméket – például motorolajakat, édességeket, gyümölcsöt, italokat találnak, amelyek gondoskodnak arról, hogy a járművek és utasaik megfelelően felkészüljenek az előttük álló útra. Sőt, a világ első előrendeléses cigaretta-automatája is elérhető itt.

Shell Berchem főépület belsőtér - Fotó: Shell
Shell Berchem főépület belsőtér – Fotó: Shell

A pihenésre és feltöltődésre vágyók az emeleten gyors és ízletes ételeket találhatnak a McDonald’s kínálatában, az édesszájúak pedig nem csak a Le Paradis Sucré M&M’s édesség falánál, hanem frissen sült palacsintákkal, waffelekkel és Ola fagylaltkülönlegességekkel is hódolhatnak az élvezeteknek. Aki pedig egy frissen főzött kávéra vágyik, betérhet a Starbucksba is, ahol kellemes kávéházi környezetben fogyaszthatja el italát, vagy akár el is viheti.

Shell Berchem Deli2Go - Fotó: Shell
Shell Berchem Deli2Go – Fotó: Shell

Annak érdekében, hogy az ide érkezők a pihenő közben se veszítsék el a kapcsolatot a világgal, a kijelölt hot spotoknál wifi és kényelmes ülő alkalmatosságok várják őket, mind bent, mind kint a teraszon.

Mivel tudjuk, hogy milyen fontos az úton lévők számára, hogy tiszta mosdókban frissülhessenek fel egy hosszú utazás során, a megújult mellékhelységekkel és zuhanyzóhelyiségekkel a 2theloo páratlan kényelmet biztosít, külön figyelmet szentelve a mozgáskorlátozott vendégeknek, illetve a gyerekekkel vagy csecsemőkkel érkezőknek. A kellemes környezet dizájnjáról pedig a legújabb generáció művészeinek és fotósainak munkái gondoskodnak.

Shell Berchem mellékhelységek - Fotó: Shell
Shell Berchem mellékhelységek – Fotó: Shell

A Shell büszke rá, hogy immár több mint 30 éve, az állomás 1983-as megépítése óta jelen van Berchemben. A világ egyik legnagyobb töltőállomásaként minden nap 20-30 teherautó szállít üzemanyagot ide napi közel 25 000 helyi és nemzetközi vásárló számára. A töltőállomás az E25/A3 autópályán Luxembourg irányában található. A tankolási lehetőségek mellett több fizetési mód is rendelkezésre áll, például az euroShell üzemanyagkártya, amely Európa szerte 22 000 Shell és más partnerállomáson is használható. A tankolás mellett ezzel a kártyával egyéb szolgáltatások is igénybe vehetők, mint például az útdíjak, autóasszisztens szolgáltatások, ÁFA- visszatérítési és vásárlási tranzakciók a shopban.

A Shell Berchem töltőállomás főbb paraméterei:

  • A Shell Berchem üzemanyag-kiskereskedelmi állomás Luxemburgban található az E25/A3 autópályán Luxembourg irányába
  • A Berchem töltőállomást a kezdetektől, annak 1983-as megépítése óta a Shell üzemelteti. 2015 júliusában a Shell újabb 10 évre kapta meg az üzemanyagtöltő-állomás üzemeltetésének jogát a luxemburgi kormánytól. A felújítás 2,5 hónapig tartott, ami után az állomás 2015. december közepén újra megnyitott.
  • Az új Shell Berchem létesítménye a világ egyik legnagyobb töltőállomása az üzemanyag mennyiségét tekintve.
  • Legfontosabb adatok:
  • 60 000 négyzetméter területű töltőállomás
  • 30-szor nagyobb, mint az átlagos európai töltőállomások
  • Átlagos látogatószám: 1 500 kamion, 7 500 autó és 5 000 shop vásárló a csúcsnapokon
  • másfélszer nagyobb forgalom (az átlagos autópályákon található töltőállomások forgalmához viszonyítva)
  • 51 kútoszlop – 27 az autóknak és 24 a kamionoknak

Forrás: WELL PR Ügynökség

(Ezt a cikket 241 alkalommal tekintették meg.)