Hírek Kishaszonjárművek Külföld Márkahírek Volkswagen

A Volkswagen Haszonjárművek megkezdte a dízelügyben érintett Caddy 1.6 TDI (N1) modellek kapcsán a műszaki intézkedéseket

A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság (Kraftfahrtbundesamt – KBA) jóváhagyta az érintett Caddy 1.6 TDI modellek számára kidolgozott műszaki intézkedéseket. A Volkswagen Haszonjárművek márka megkezdte az érintett, EA 189 típusú motorral szerelt Caddy modellek visszahívását. Európában körülbelül 10 000 ügyfelet értesítenek erről írásban, illetve hívnak be a szervizekbe.

A Német Szövetségi Közlekedési Hatósággal szoros együttműködésben folytatott egyeztetések során a Volkswagen jelenlegi célja, hogy a tervezett műszaki intézkedésekkel ne változtassák meg az érintett járművek üzemanyag-fogyasztási értékeit, teljesítményadatait és zajkibocsátását. A KBA megerősítette a kézi sebességváltóval felszerelt és N1-esként (haszongépjárműként) forgalomba helyezett Caddy 4 (2016-os modellév) 1.6 TDI modellek esetében, hogy ez a cél teljes mértékben teljesült, és így jóváhagyta az érintett járművek számára kidolgozott műszaki intézkedéseket: a szoftverfrissítés mellett felülvizsgálják a légszűrőházat, és adott esetben kicserélik azt.

Most minden érintett ügyfelet írásban értesítenek a visszahívási intézkedésről, és felkérnek, hogy egyeztessenek időpontot egy tetszés szerint kiválasztott Volkswagen márkaszervizzel. Az ügyfeleket a műszaki intézkedés végrehajtásáért semmilyen költség sem terheli. Továbbá a visszahívási akció keretében minden ügyfélnek olyan lehetőséget ajánlanak fel ingyenes, ami biztosítja az ügyfél megfelelő mobilitását a beavatkozás időtartamára. .

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy minden érintett jármű műszakilag továbbra is üzembiztos és biztonságosan vezethető, ami azt jelenti, hogy a gépkocsik a műszaki intézkedések elvégzéséig is bármiféle korlátozás nélkül használhatók a közúti forgalomban. A szükséges műszaki intézkedéseket a Német Szövetségi Közlekedési Hatósággal egyeztetett időbeli ütemtervnek és akciótervnek megfelelően hajtják végre.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

(Ezt a cikket 60 alkalommal tekintették meg.)