A Scania nemzetközi Top Team versenyének december 4-5-én megrendezett világdöntőjét az új-zélandi csapat nyerte meg.

Forrás: Scania
Forrás: Scania

A Scania Top Team 2015 verseny egy éve kezdődött az egyes országok helyi fordulóival. A nemzeti bajnokságok győztes csapatai vehettek részt a nemzetközi regionális döntőkön, amelyek mindegyikéről a két-két legjobb csapat jutott be a Södertäljéban megrendezett világdöntőbe. Ezen a megmérettetésen bizonyult a legjobbnak az új-zélandi csapat, akik az ausztrál, brazil és angol csapatokat megelőzve állhattak a dobogó legfelső fokára.

A döntőben, csakúgy, mint a korábbi fordulókon, mind elméleti, mind gyakorlati feladatok szerepeltek. A csapatoknak először egy hat kérdésből álló elméleti tesztet kellett megoldaniuk, ahol kérdések nagyon széles palettán mozogtak. Így például szerepelt köztük a fülke billentéséről szóló, illetve a kigyulladt etanol eloltására vonatkozó is.

A következő körben a Scania alkatrészrendszerének használatával kellett egy feladatot megoldaniuk a versenyzőknek. Ebből a körből már csak három csapat jutott tovább, Ausztrália elbúcsúzott a versenytől.

Majd a Scania legendás V8-as motorjának karbantartási feladata következett, ahonnan Brazília csapata nem jutott tovább. Az elméleti és gyakorlati feladatot is tartalmazó döntő megmérettetésben az új-zélandi csapat jobban teljesített az angoloknál, így ők nyerték meg a 2015-ös versenysorozatot.

Forrás: Scania

A Top Team versenyről
A Top Team a Scania szerelőknek, szerviz-technikusoknak, alkatrészeseknek, munkafelvevőknek létrehozott verseny- és tréningprogramja. Az idei eseményre 62 ország több mint 8000 versenyzője jelentkezett, felülmúlva a szervezők várakozásait.

A fordulókra történő felkészülés során fejlődik a résztvevők szakmai tudása, erősödik a csapatszellem, és a nap, mint nap együtt dolgozó kollégák több oldalról megismerhetik egymást. A Scania folyamatos fejlesztési filozófiájával összhangban a 25 évvel ezelőtt indult Top Team egy egyszerű tréningprogramból mára már világszintű eseménnyé nőtte ki magát, több ezer jelentkezővel. A 2014-2015-ös verseny a kilencedik nemzetközi megmérettetés. A lebonyolítás menete hasonló a korábbi évekhez: az egyes résztvevő országok először elméleti tesztekkel választják ki azokat a csapatokat, amelyek az országos döntő gyakorlati feladatain részt vesznek. Az országos döntők nyertes csapatai az öt nemzetközi elődöntő valamelyikén mérik össze tudásukat. Ezekből összesen tíz csapat jutott be a 2015. decemberében megrendezésre került svédországi világdöntőbe.


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2014-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 92 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 84 alkalommal tekintették meg.)