Gazdaság Hírek Külföld

Nőtt a haszonjárművek iránti kereslet az EU-ban

Októberben már a tizedik hónapja nőtt a forgalomba állított haszongépjárművek száma az Európai Unióban.

Iveco teherautók a Danube Truck Magyarország Kft. központi telephelyén 2014. július 10-én. A társaság megalapítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az új cég vette át az Iveco Magyarország Kft.-től az Iveco márkájú haszongépjárművek, könnyű és nehéz teherautók valamint autóbuszok értékesítését. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Illusztráció – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Acea európai szakmai szövetség csütörtökön közzétett adatai szerint októberben 189 ezer haszonjárművet értékesítettek az EU tagállamaiban, 6,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A legnagyobb ütemben Spanyolországban nőttek az eladások ( 22,9 százalék), majd Olaszország (7,6 százalék) és Németország (6,7 százalék) következik.

Az év első tíz hónapjában 1,707 millió járművet adtak el az EU-ban, ez 11,6 százalékos emelkedés a múlt év azonos időszakához képest. Itt is Spanyolország vezet 36,5 százalékos növekedéssel, megelőzve Nagy-Britanniát (16,6 százalék) és Olaszországot (9,8 százalék).

Az Acea kimutatása szerint Magyarországon októberben 1584 új haszongépjárművet állítottak forgalomba, 11,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A január-októberi időszakban 13 353 járművet regisztráltak, ez 8,2 százalékos növekedés.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 29 alkalommal tekintették meg.)