Balesetek Hírek Külföld

Történelmi festett kápolnát sodort el egy magyar kamionos Dél-Morvaországban

Történelmi értékű, a 18. században épített kis festett kápolnát sodort el egy magyar kamionsofőr a dél-morvaországi Stráznice városka központjában – közölte Petr Zámecník, dél-morvaországi rendőrségi szóvivő kedden.

Illusztráció – Fotó: Ph-435 – Wikimedia Commons

A téglából épített apró épületből, amely megtalálható a csehországi kulturális emlékek listáján, csak az egyik fal torzója maradt meg. Az anyagi kár értéke meghaladja a százezer koronát (1,15 millió forintot).

A rendőrség szerint a magyar gépkocsivezető józan volt, nem fogyasztott alkoholt, de érthetetlen okokból többször is megsértette a közlekedési szabályokat, olyan utcákba fordult be, ahová tilos volt behajtani.

A Veselí nad Moravou városka felől érkező kamionokat már Stráznice előtt táblák figyelmeztetik, hogy kamionoknak tilos behajtani erre az útra. A magyar kamionvezető azonban mindezt nem vette észre, vagy ignorálta, és behajtott egészen a település központjába. Amikor a Veselská és a Skácelova utcák kereszteződésénél jobbra fordult, a kamion oldalával lerombolta a kis kápolnát.

A rendőrség helyben 2000 koronás bírságot szabott ki – amelyet a sofőr megfizetett – és eljárást indított ellene.

A stráznicei polgármnesteri hivatal most azt mérlegeli, hogy követelni fogja-e a magyar gépkocsivezetőtől az általa okozott kár megtérítését. A kápolnácskát mintegy 200 éve, a 18. században építették azon a helyen, ahol egykoron a helyi bitófa állt. A műemlék felújításáról a helyi önkormányzatnak kell döntenie.

Forrás: Kokes János – MTI
.

(Ezt a cikket 100 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!