Balesetek Hírek Sofőrök

Másfél év fogházra ítéltek egy gondatlan teherautósofőrt Esztergomban

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt másfél év fogházra ítéltek Esztergomban egy teherautósofőrt, akinek hibás manővere miatt a jármű platójáról lezuhant egy ember, és később meghalt. A bíróság a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette – tájékoztatta Lehet Enikő, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-t. Az ítélet a kihirdetéskor jogerőre emelkedett.

Az M43-as autópályán 2011 októberében tizennégy halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozó román kamionsofőr (b) hallgatja Máté Szabolcs ügyvédet (j) az ellene folyó per tárgyalásán a Szegedi Törvényszék tárgyalótermében 2014. április 29-én. A 32 éves aradi férfit jogerősen hat év fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Illusztráció – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Sárisápon augusztus 16-án egy felvonuláson a teherautón zenélő Sárisápi Bányász Fúvószenekar dobosa esett le a platóról, mert a jármű a padkára tolatott. A 87 éves férfi bordatörést, agyrázkódást és koponyasérüléseket szenvedett, majd három hét múlva meghalt. Halálában betegségei is szerepet játszottak.

A sajtótitkár elmondta, a jármű vezetője beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ebben az esetben a kiszabható büntetés felső határa lényegesen alacsonyabb lehet a törvény által eredetileg előírtnál.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 118 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!