Balesetek Hírek Rendőrségi hírek

Elfogták a rendőrök a beledi gázoló teherautó sofőrt

Rédicsnél elfogták a rendőrök azt a sofőrt, aki október 19-én teherautóval halálra gázolt egy fiatal férfit a 86-os úton Belednél, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

ORFK felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK felvétele: H.Szabó Sándor

Takács József elmondta, hogy a 45 éves lengyel állampolgárt őrizetbe vették.

A baleset körülményeit ismertetve hozzátette: a sofőr Iveco teherautójával Páli irányából Beled felé közlekedett a 86-os úton, amikor a 126-os kilométernél elütötte a vele szemben gyalogló 20 éves férfit, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Az elütött fiatalember a helyszínen életét vesztette.

A sofőrt csütörtök délelőtt tartoztatták fel a rédicsi határátlépőnél a Készenléti Rendőrség és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Átvizsgálták a sérült elejű teherautót, és a vezetőfülkéből egy törött lámpabúrát lefoglaltak. A szakértők megállapították, hogy a baleset helyszínén rögzített anyagmaradványok a lefoglalt alkatrészből származnak.

A rendőrök kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 120 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!