Új közúti járat Grúziába és csökkenő tranzitidő Moszkvába

A TNT, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata ismét bővítette közúti hálózatát, így már Grúziába is küldhetünk közúton küldeményeket. Emellett a vállalat a Moszkvába és onnan érkező küldemények esetén csökkentette a közúti tranzitidőt.

TNT_Gruzia_1A mostani fejlesztéssel a TNT lett az első olyan szállító vállalat, amely gazdaságos közúti szolgáltatást biztosít Grúziába a légi expressz szolgáltatás alternatívájaként. A grúz főváros, Tbiliszi a TNT európai közúti hálózatának részeként ezentúl Isztambulon keresztül érhető el, így a TNT sokkal versenyképesebb árakat és tranzitidőt biztosít az áruk és teheráruk szállítására. Az új járat lehetővé teszi a nagyobb (maximum harminc köbméteres) és nehezebb (maximum ezer kilogramm) küldemények közúton történő szállítását ezen az útvonalon.

Emellett a TNT a moszkvai küldemények esetén csökkentette a közúti tranzitidőt is. Ezzel az orosz fővárosba és onnan küldött küldemények – a feladás helyétől függően – legfeljebb két nap alatt célba érnek, ami a szállító járművek útvonal-módosításának köszönhető. Korábban a TNT járművei a vállalat legészakibb elosztó központján, a finn Turkun keresztül közlekedtek Moszkvába. A most bevezetett fejlesztéssel az orosz főváros már Varsón keresztül is elérhető, így nemcsak rövidebb lesz tranzitidő, de a szállítási kapacitás is növekszik. A varsói mellett a turkui elosztó központ továbbra is használatban marad, hiszen az észak-európai országokból származó küldeményeket a jövőben is ezen az útvonalon szállítják.

A legújabb, grúziai és orosz fejlesztések részei a TNT azon stratégiájának, amelynek célja közúti szolgáltatások folyamatos fejlesztése, és amelynek segítségével a vállalat folyamatosan növeli nemzetközi szolgáltatásainak minőségét egész Európában a hatékonyabb és gyorsabb közúti szállítás érdekében.


A TNT-ről

A TNT a világ egyik legnagyobb expressz szállító vállalata. A TNT napi rendszerességgel szállít több millió küldeményt a dokumentumoktól, a csomagokon keresztül a raklapos küldeményekig. A TNT közúti és légi hálózatot működtet Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében valamint az amerikai kontinensen. A TNT Express 2014-ben 6,7 milliárd eurós árbevételt könyvelhetett el.

Forrás: Live PR
.

(Ezt a cikket 68 alkalommal tekintették meg.)