Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Letöltendő börtönbüntetést kapott két rétsági rendőr kamionosok illegális bírságolása miatt

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt két volt rétsági rendőrt a bíróság vesztegetés és más bűncselekmény miatt – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti hírműsorában.

Az M43-as autópályán 2011 októberében tizennégy halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozó román kamionsofőr (b) hallgatja Máté Szabolcs ügyvédet (j) az ellene folyó per tárgyalásán a Szegedi Törvényszék tárgyalótermében 2014. április 29-én. A 32 éves aradi férfit jogerősen hat év fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Illusztráció – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A műsorban elhangzottak szerint a rendőrök már hónapokon óta bírságoltak külföldi kamionosokat mondvacsinált okokkal a 2-es úton, amikor a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai tetten érték őket, amint 140 eurót vettek át egy sofőrtől.

A szolgálatparancsnoki beosztásban lévő főtörzszászlóst és a körzeti megbízottként dolgozó törzszászlóst vesztegetés és szolgálatban kötelességszegés vádjával állította bíróság elé az ügyészség.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa az elsőrendű vádlottat 4 év, míg a másodrendű vádlottat 2,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet mind a vádlottak, mind pedig az ügyész elfogadta, így az már első fokon jogerőre emelkedett – hangzott el a műsorban.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 296 alkalommal tekintették meg.)