Busz hírek Hírek Kiállítások Külföld Márkahírek Rendezvények Scania

A Scania eddigi legszélesebb termékválasztékával várja a látogatókat a kortrijki Busworld kiállításon

A Scania az iparág legszélesebb, alternatív üzemanyagokkal működő termékválasztékát mutatja be a hollandiai Kortrijkban október 16-21. között megrendezésre kerülő Busworld kiállításon. A Scania minden működési területre kínál járműveket – a sűrű városi forgalomtól, a magas szinten felszerelt távolsági és különjáratokig –, melyek mindegyikének célja az utasok kényelmének növelése maximális üzemidő és a lehető legkisebb környezeti terhelés mellett.

Scania Citywide Foto: Dan Boman - Scania
Scania Citywide  Fotó: Dan Boman – Scania

„A Scania fokozatosan bővítette kínálatát és most már szinte minden piaci igényre tudunk megoldást kínálni, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy buszaink a kereskedelmi forgalomban megvásárolható bármilyen üzemanyaggal működhetnek.” – mondta Klas Dahlberg a Scania buszüzletágának vezetője. „A Scania ezáltal segíthet ügyfeleinek a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében.”

A Scania kínálja az üzemeltetőknek a legszélesebb, alternatív üzemanyaggal működő Euro 6 termékválasztékot – bioetanol, biodízel és biogáz-üzemű busz is megtalálható a kínálatban. Több mint 30 éves bioetanol-tapasztalattal a háta mögött, a Scania buszai ezzel az üzemanyaggal működve akár 90%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki. A Scania buszok ezen felül biodízellel, pl. hidrogénezett növényi olajjal és repce-metil-észterrel is üzemelhetnek.

Scania Citywide LE 4x2, Hybrid bus Koblenz, Germany Photo: Ramon Wink 2014
Scania Citywide LE 4×2, Hybrid busz – Fotó: Ramon Wink – Scania

A Scania jelenlegi termékválasztékának egy bizonyos részét állítja ki a Busworld-ön. A hibrid Scania Citywide, amely alternatív üzemanyagokkal is működhet, ideális választás a kombinált városi és elővárosi közlekedéshez, hiszen végsebessége 100 km/óra. Az ügyfelek így – mindamellett, hogy környezettudatos döntést hoznak – befektetésük nagyjából öt éves megtérülésével kalkulálhatnak, beleszámolva az akkumulátorok cseréjét is. Amennyiben kizárólag városi forgalomban tervezik használni a buszt, úgy a megtérülési idő két évvel kitolódik.

Scania Citywide LE 4x2, Hybrid bus Koblenz, Germany Photo: Ramon Wink 2014
Scania Citywide LE 4×2, Hybrid busz – Fotó: Ramon Wink – Scania

Az elérhető költség-megtakarításnak, a kisebb szén-dioxid kibocsátásnak és a csökkenő zajszennyezésnek köszönhetően a gáz-üzemű járművek iránti érdeklődés folyamatosan növekszik. A gázüzemű Scania buszok a dízelmotoros változatokkal hasonló teljesítményű Euro 6-os motorokkal az európai üzemeltetők számára egyre nagyobb lehetőséget biztosítanak. Mivel a városok egyre több szabályozást vezetnek be, a földgáz, illetve amikor elérhető, a biogáz, nagyon fontos alternatívát jelent.

A távolsági és különjárati buszok esetében a Scania sokat bizonyított technológiája kimagasló üzemidőt és megbízhatóságot eredményez. A Scania Euro 6 termékválasztékának legfrissebb tagja a 450 lóerős, kizárólag SCR-technológiával működő Scania Touring. A Scania Opticruise különböző üzemmódjaival, illetve az Active Prediction, a domborzatot felismerő sebességtartó automatikájával a Scania határozottan halad az üzemanyag-felhasználás optimalizálásának útján.

Scania Touring K 450 Photo: Peggy Bergman - Scania
Scania Touring K 450 – Fotó: Peggy Bergman – Scania

„Mi, a Scaniánál már nagyon várjuk az üzemeltetőkkel és újságírókkal folytatott beszélgetéseket a Busworld kiállításon.” – tette hozzá Dahlberg úr. „Mindenképpen látogassák meg a standunkat, ahol számos kiváló újdonsággal találkozhatnak.”


A Scaniáról
A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 71 alkalommal tekintették meg.)