Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

Kamion Eb – Élete versenyére készül a címvédő Kiss Norbert

Élete versenyének tartja a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen sorra kerülő hétvégi fordulóját a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája, aki jelenleg is magabiztos előnnyel vezeti a pontversenyt.

oxxo-racing-kiss-norbi-RK7_3852
Forrás: Just Creative

A 30 éves szombathelyi versenyzőnek 76 pont az előnye összetettben a második cseh Adam Lackóval szemben, a szezon eddigi részében szinte minden helyszínen nagyon magabiztosan gyűjtötte be a legtöbb Eb-pontot.

“Őszintén remélem, hogy a 25 év után Magyarországra visszatérő kamionversenyzés valódi sikertörténet lesz, a Forma-1-hez hasonlóan hosszú távon gyökeret ver Mogyoródon, idővel pedig turisztikai vonzerőt is jelent az országnak” – mondta a magyar csapat közleményében Kiss, aki egyben abban is reménykedik, hogy sokan kilátogatnak a Hungaroringre, ahol számos kiegészítő program várja majd az érdeklődőket mindkét napon.

A versenykamionok szombaton 9.30-kor szabadedzésen vesznek részt, 11-től pedig az időmérő edzésre kerül sor. A szombati első futamot 13.40-től, a másodikat pedig 16 órától indítják, a mezőny mindkét versenyen 11 kört teljesít majd a mogyoródi pályán. Vasárnap 9.30-kor bemelegítő edzést rendeznek a kamionosoknak, az időmérő 10.30-kor kezdődik. A hétvége harmadik futama vasárnap 13.40-kor, a negyedik, utolsó verseny pedig 16.40-kor lesz.

A kamion Eb magyarországi fordulóján a Suzuki Swift Európa Kupa lesz az autósportos betétprogram. A kategória mezőnye szombaton délelőtt teljesíti az időmérőt, aztán délután két versenyt, vasárnap pedig még egyet fut majd. A suzukisok versenyei szintén látványos és izgalmas csatákat ígérnek, itt is lesz kire figyelnie a közönségnek, például a mezőny egyetlen női pilótájaként induló, mindössze 14 éves Keszthelyi Vivienre, aki még versenyben van a kategória bajnoki címéért.

A családosan érkezőket számos gyermekprogrammal, valamint autó- és motorsportos bemutatókkal várják, szombaton este 20 órától pedig Ákos ad koncertet a közönségnek a Hungaroring területén belül.

Forrás: MTI  (skt \ sgj \ sag)
.

(Ezt a cikket 104 alkalommal tekintették meg.)