Gazdaság Hírek Külföld Üzemanyag

A Mol Románia elérte a 15 százalékos piaci részesedést

A Mol Románia elérte a kitűzött 15 százalékos piaci részesedést a romániai üzemanyagpiacon, és a cégnél abban bíznak, hogy a pénzügyi eredmény az idén is legalább a tavalyihoz hasonló lesz – mondta Daradics Kinga, a Mol romániai leányvállalatának ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Bukarestben.

Fotó: MOL Románia

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a 2008 óta csökkenő vagy legfeljebb stagnáló romániai üzemanyagpiacon az idén növekedést remélnek. Ezt a pozitív irányt több tényező is támogatja, például az elindított romániai infrastrukturális fejlesztések, az új autók értékesítésének növekedése, a kőolaj világpiaci árának alakulása, valamint a gazdaság általános helyzete. Megemlítette, hogy a Világbank egyik jelentésében 3 százalékos idei román gazdasági növekedést vetített előre.

A Mol Románia számára az idén a legfontosabb fejlemény az olasz ENI romániai töltőállomásainak “átöltöztetése” azt követően, hogy a Mol-csoport februárban megvásárolta a 42 benzinkúttal rendelkező ENI Románia olajipari társaságot, és ezzel 208-ra növelte üzemanyagtöltő-állomásai számát.

Az ügyvezető igazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy ezzel elérték a célul kitűzött 15 százalékos piaci részesedést. “Az akvizíciók és a fejlesztések hozzájárultak a Mol Románia piaci pozíciójának folyamatos erősödéséhez” – tette hozzá.

A Mol Románia az idei első negyedévben 7 százalékkal növelte eladásait a kiskereskedelemben, gázolajból öt százalékkal többet (87 ezer tonnát), benzinből hét százalékkal többet (31 ezer tonnát) sikerült eladni, mint a korábbi év első negyedében. A Mol Románia tavaly egész évben mintegy 500 ezer tonna üzemanyagot, kenőanyagot és folyékony gázt értékesített.

A Mol Románia 1995 óta 200 millió dollárt fektetett be Romániában. Tavaly mintegy 11 millió eurót ruházott be 12 új töltőállomás megnyitásába, az idén pedig körülbelül 15 millió euró értékű beruházásokat terveznek. Utóbbiból mintegy 5 millió eurót tesz ki az ENI-kutak átalakítása.

Forrás: MTI  (kbu \ hbl \ gjé \ gfp)
.

(Ezt a cikket 138 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .