Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek

Két év börtönt kapott egy cserbenhagyó szlovák kamionos

Két év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Sárvári Járásbíróság azt a szlovák kamionost, aki május 19-én a Vas megyei Nyőgér és Bejcgyertyános között az általa vezetett járműszerelvénnyel halálra gázolt egy motorost, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – közölte a Vas Megyei Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Az M43-as autópályán 2011 októberében tizennégy halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozó román kamionsofőr (b) hallgatja Máté Szabolcs ügyvédet (j) az ellene folyó per tárgyalásán a Szegedi Törvényszék tárgyalótermében 2014. április 29-én. A 32 éves aradi férfit jogerősen hat év fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Illusztráció – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Tóth András tájékoztatása szerint a bíróság a vádlottat három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és két évre a közügyek gyakorlásától is.

A jogerős ítélet szerint a sofőr a járműszerelvénnyel úgy kezdte meg egy segédmotoros kerékpár előzését, hogy nem volt elég hosszú a manőver befejezéséhez szükséges útszakasz. Ezért amikor szemből egy személygépkocsi érkezett, visszatért a menetirány szerinti jobb oldali sávba, ahol nem tartott megfelelő oldaltávolságot, így a járműszerelvény félpótkocsija érintőlegesen ütközött a segédmotoros kerékpárral.

A bíróság ítélete szerint a vádlott észlelte az ütközést, de nem győződött meg arról, hogy a motoros segítségre szorul-e, hanem továbbhajtott. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A bíróság megállapította azt is: a vádlott a járműszerelvénnyel az adott útszakaszon nem közlekedhetett volna.

Forrás: MTI  (bcsp \ bám \ bzt)
.

(Ezt a cikket 244 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE