Hírek Kishaszonjárművek Külföld Márkahírek Volkswagen

Caddy generációváltás – Megkezdődött az új modell sorozatgyártása a poznani gyárban

A Volkswagen Caddy negyedik generációja leváltja elődjét. A hétvégén a poznan-i (Lengyelország) gyárban lezajlott az átállítás az új modellre. Az első sorozatban elkészült példány egy Caddy Highline reflexezüst metál színben, 2,0 literes TDI motorral (75kW/102LE) és Blue Motion technológiával.
“A modell gyártásával szerzett sokéves tapasztalatunk biztosítja a jövőben is a legjobb minőséget vásárlóink számára”- nyilatkozta Jens Ocksen, a Volkswagen Poznan ügyvezető igazgatója. ” A kedvelt városi haszonjármű és családi autó negyedik generációját minden tekintetben tökéletesítettük.” Az új dízelmotorok az elődeikhez képest akár 1,2 literrel kevesebb üzemanyaggal is beérik. Számos új biztonsági és kényelmi funkció védi az utasokat és támogatja a vezetőt az új Caddy-ben.  Éles kontúrokkal, tisztán definiált felületekkel és stílusos tisztasággal nyűgöz le az új Caddy dizájnja.

Egyedül 2014-ben több, mint 175 000 járművet gyártott a poznani gyár, ennek nagyjából 80 százalékát a Volkswagen Caddy tette ki. A negyedik generáció gyártásának beindulásával egy időben véget ér az elődmodell gyártása. A harmadik generációból a 2003 és 2015 között eltelt tizenkét évben több, mint 1 578 000 jármű gurult le a gyártósorról.

Már március óta rendelhető az új Caddy a németországi kereskedésekben. Az értékesítés megkezdésekor a “Generation Four” különleges, exkluzív kiadásokkal készült a gyártó. Magyarországon júniustól kezdődik az új Volkswagen Caddy az előrendelése.

Volkswagen Haszonjárművek Poznanban

1993.  májusában alapították a Volkswagen Poznant. 1996 decembere óta a Volkswagen Poznan a Volkswagen AG száz százalékos leányvállalata és a Volkswagen Csoport tagja.

2003. óta gyártják itt a Volkswagen Caddyt. 2014-ben több, mint 175 000 jármű készült itt a Caddy-ből és a T-sorozat néhány változatából. Ezek mellett részegység-gyártás is folyik a gyárban, közel 6800 alkalmazott dolgozik a poznani telephelyen.

A Poznan melletti Wrzesnia-ban egy új gyár épül, ahol 2016-tól az új Crafter generáció gyártása kezdődik. 3000 munkahely létesül itt. Az építési terület 220 hektárnyi, ez nagyjából 300 futballpálya területének felel meg.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 140 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .