Ismét Wáberer György a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke

Budapesten megtartotta éves küldöttközgyűlését a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE). A 3000 árufuvarozó és személyszállító vállalkozást képviselő szervezet küldöttei meghallgatták és elfogadták az elnökség és az ellenőrző bizottság beszámolóját a 2014. május 31-ei országos küldöttközgyűlés óta eltelt időszak munkájáról, jóváhagyták a 2014. évi gazdálkodás eredményeit. A korábbi elnök lemondása miatt a résztvevők új elnököt választottak: nagy többséggel szavaztak ismét bizalmat Wáberer Györgynek. A Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója 2006 és 2010 között már betöltötte az érdekképviselet elnöki tisztét.

50_eves-mkfe-125x125Az MKFE vállalkozásai több mint 40 ezer haszongépjárművet, a vonatkozó hazai járműállomány felét üzemeltetik. A magyar ellátási lánc működtetésében pótolhatatlan szerepet játszó vállalkozások 60 ezer munkavállalót foglalkoztatnak és oroszlánrészük van a bruttó hazai össztermék hat százalékát megtermelő ágazat teljesítményének biztosításában.

Wáberer György megválasztását követően kijelentette, hogy a tagság támogatásával következetesen fel fog lépni a magyar fuvarozó vállalkozások versenyképességének javítása érdekében, hatékony intézkedéseket szorgalmaz a hazai piac védelméért, fokozni kívánja az érdekvédelem hatékonyságát és lépéseket tesz azért, hogy központi forrás tegye lehetővé a hivatásos gépjárművezető képzés állami támogatását.

Hozzátette: a vállalkozásokat terhelő költségek és adminisztratív kötelezettségek már nem növelhetők, az ágazat nemzetközi versenyképességét pedig javítani szükséges. Reális, hogy az ágazat növelje a nemzeti össztermékhez való hozzájárulásának mértékét. Az érdekképviselet elnökeként ezért folytatja az állami vezetőkkel megkezdett egyeztetéseket arról, hogy a vállalkozások a jelenlegi 7,5 %-nál nagyobb mértékben, illetve a használatarányos útdíjra külföldön kifizetett költségeiket is levonhassák az iparűzési adóból. Szorgalmazni fogja, hogy a hatóságok a külföldi fuvarosok működésének szabályszerűségét a magyar utakon ugyanazzal a szigorral ellenőrizzék, ahogyan azt a magyar gépjárművek esetében teszik külföldön. Wáberer György közölte: a sofőrhiány enyhítése érdekében további lépéseket tesz a hivatásos gépjárművezető képzés központi forrásokból való támogatása érdekében.

Az MKFE közgyűlésén bejelentette: a fuvarozó vállalkozások vállalják több mint 6000 gépjárművezető azonnali foglalkoztatását, amennyiben megtörténik megfelelő kiképzésük. Wáberer György hangsúlyozta, hogy a gépjárművezetői hivatást választó fiatalok oktatására kifizetett állami kiadás kevesebb, mint fél év alatt megtérül és a szektor sem kényszerül arra, hogy külföldi munkavállalókkal töltse fel létszámát.

Wáberer György végezetül leszögezte, hogy az MKFE-t úgy fogja vezetni, hogy az a tagság számára kézzelfogható előnyöket biztosítson.

Forrás: www.mkfe.hu – A SZOLGÁLTATÓ ÉRDEKVÉDELEM
.

(Ezt a cikket 212 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?