Gazdaság Hírek Közút

A NIF értesítette a cégeket az M4-es autópálya kivitelezésének felfüggesztéséről

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. (NIF) kedden értesítette az Abony-Fegyvernek M4-es autópályán dolgozó kivitelező cégeket arról, hogy a velük kötött szerződés alapján elrendeli a kivitelezés felfüggesztését – tájékoztatta a NIF közleményben az MTI-t.

Munkagépek az épülő M4-es autópálya 756 méteres hídjának cölöpözésén Tiszánál, Szolnok határában 2014 július 8-án. MTI Fotó: Mészáros János
Munkagépek az épülő M4-es autópálya 756 méteres hídjának cölöpözésén Tiszánál, Szolnok határában 2014 július 8-án. MTI Fotó: Mészáros János

A felfüggesztés 2015. április 1. napjától hatályos, határozatlan ideig.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Lázár János és Seszták Miklós miniszter utasítást adott arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését. Ezt azzal indokolta, hogy az Európai Bizottság által felvetetődött a gyanú, miszerint a kivitelező cégek kartellmegállapodást kötöttek, ami ellentétes az uniós joggal.

Az államtitkár jelezte: a kormány nem ért egyet az EU-bizottsággal, és amíg nem bizonyosodik be a gyanú, addig “nem tör pálcát senki fölött”, de szeretnék teljes körűen kivizsgálni a gyanút, hiszen közpénzből megvalósuló projektről van szó.

Forrás: MTI  (guz \ gtr)
.

(Ezt a cikket 158 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .