Busz hírek Érdekvédelem Gazdaság Hírek Munkavállalás Sofőrök

MNV: 2,4 százalékos béremelés a közlekedési központoknál

A Volán társaságok integrációjából létrejött regionális közlekedési központok több mint 18 ezer munkavállalója április elsejétől 2,4 százalékos béremelésben, valamint egyszeri, bruttó 30 ezer forint összegű bérjuttatásban részesül – közölte a társaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) csütörtökön az MTI-vel.

Egy buszsofőr kezeli a Vértes Volán Zrt. megújult elektronikus forgalomirányítási és utastájékoztató rendszerének egyik készülékét Tatabányán 2013. augusztus 13-án. Tatán, Tatabányán és a két kistérség 18 településén összesen 108 autóbuszba került tájékoztató panel, és 52 megállóban állítottak fel utastájékoztató oszlopot, amely megmutatja, hogy hány percet kell várakozni a járat érkezésére. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Illusztráció – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A megállapodás kiterjed a béren kívüli juttatások – cafeteria – emelésére is, ami érdemi reáljövedelem növekedést jelent, mivel a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek tavaly.

A közlemény szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter március végén hagyta jóvá a munkavállalói oldalt képviselő szakszervezetek – Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) – és a munkáltatói oldalt képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) között 2015. március 2-án aláírt megállapodást.

Szivek Norbert, az MNV Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte: az egyezség alapján nem létszámcsökkentés révén teremtik elő a keresetfejlesztéshez szükséges forrásokat a munkáltatók. A jövőben további megbízások elnyerésével új munkahelyeket szeretnének létesíteni és egy kiszámítható Volán életpályamodellt is ki kívánnak dolgozni – tette hozzá.

Forrás: MTI  (gde \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .