Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Teherautót is felborított a Niklas orkán Németországban

Kedd estig három halálos áldozata volt Németországban a Niklas orkánnak, a helyenként óránkénti 160-190 kilométeres sebességgel lecsapó vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.

Forrás: Magnus Manske – Wikimedia

Az ország keleti részén fekvő Szász-Anhalt tartományban meghalt egy férfi, mert rádőlt egy betonfal, amely az erős széltől megrongálódott. A nyugati Rajna-vidék–Pfalz tartományban autóra zuhant egy kidőlt fa, a kocsi mindkét utasa életét vesztette.

A Niklas viharciklon kedd délelőtt érte el az orkán erősséget. Az Északi-tenger felől érkezett front a Baltikum felé vonul, éjszaka hagyja el Németország területét. A Német Időjárástani Intézet (DWD) az ország nagyjából kétharmadára a második legmagasabb, piros figyelmeztetést adta ki. Az ország legmagasabb pontján, az Alpokban lévő Zugspitzén óránkénti 192 kilométeres sebességű széllökést is mértek. Estig csak az ország északnyugati részén lehetett csökkenteni a riasztás fokozatát.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb vihara több térségben közlekedési fennakadásokat okozott. A frankfurti repülőtéren 150 járatot kellett törölni. A legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában leállították a vasúti közlekedést, a pályaudvarokon több ezren vesztegelnek. Alsó-Szászországban nem közlekednek a vonatok a regionális járatokon, Bajorországban a távolsági vasúti közlekedés bénult meg az orkán miatt. A tartomány fővárosában, Münchenben kiürítették a főpályaudvart, mert az épület tetőszerkezetéből a szél miatt kimozdultak és lezuhantak üvegből készült elemek.

Országszerte számos épület tetejéből tépett ki darabokat a szél, és sok autót megrongáltak az orkán által leszaggatott faágak és födémdarabok. A vihar Lipcse térségében egy teherautót is felborított. A tűzoltók csaknem valamennyi településen dolgoznak a viharban kicsavarodott fák és leszakított tetőelemek eltakarításán. Egyedül Berlinben 14 és 17 óra között 320 riasztást kaptak.

A ciklon nagy mennyiségű csapadékot hozott magával, sok helyütt esővel, jégesővel érkezett, Berlinben hó is esett.

Forrás: MTI  (pbm \ gtr)
.

(Ezt a cikket 366 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .