Gazdaság Hírek Közút

Kétmilliárd forintos útfelújítás Komárom-Esztergom megyében

Ebben az évben kétmilliárd forintot fordítanak Komárom-Esztergom megyében a főbb közlekedési útvonalak felújítására, a beruházások során 16 kilométernyi úthálózat burkolatát erősítik meg – hangzott el Völner Pál, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának alelnöke és Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője keddi komáromi sajtótájékoztatóján.

Munkagépek marják az aszfaltréteget a 33-as főúton Tiszafüred és Poroszló között 2015. március 23-án. Közel 6 milliárd forintból újítják fel a 33-as főút Füzesabony külterülete és Tiszafüred belterülete közötti 38 kilométeres szakaszát. A beruházás részeként a főút mentén több szakaszon kerékpárút is épül. MTI Fotó: Bugány János
Illusztráció – MTI Fotó: Bugány János

Völner Pál hozzátette:, az országos keret megyére eső részén túl a Magyar Közút saját forrásából is végez útfelújításokat, ezzel együtt idén a megye úthálózatának öt százalékán lehet jobb közlekedési feltételeket teremteni.

Czunyiné Bertalan Judit tájékoztatása szerint a legnagyobb léptékű munkákat az 1-es, a 81-es, a 11-es úton végzik el, Ászár, Esztergom, Kesztölc, Kisbér és Leányvár környékén. Belterületi útfelújításokat végeznek Nyergesújfalun és Tatabányán.

Forrás: MTI  (bfi \ gtr)
.

(Ezt a cikket 127 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .