Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Rendkívüli intézkedéseket vezettek be Horvátországban és Szlovéniában a hóviharok miatt

A szél- és hóviharok miatt rendkívüli intézkedéseket vezettek be a horvát és a szlovén hatóságok az egész országban, ahol további havazás várható pénteken egész nap – közölte a két ország közszolgálati rádiója és tévéje.

Egy férfi tolólapos traktorral takarítja el a havat egy parkolóból Kékestetőn 2014. november 25-én. MTI Fotó: Komka Péter
Illusztráció – MTI Fotó: Komka Péter

Péntekre virradóra 20-30 centiméteres hó esett az országban, a dalmát tengerpartra vezető A1-es autópálya melletti Ogulin környékén pedig közel egyméteres lett a hótakaró vastagsága. A nap folyamán további havazás várható: újabb 30 centiméteres hóra számítanak a meteorológusok.

A hó- és hóátfúvások miatt leállították a kamionforgalmat az ország belsejéből Dalmácia és Rijeka felé, ugyanennek útszakasznak egyes részeit a személygépkocsik számára is lezárták, továbbá nem lehet közlekedni a krki és a pági hidakon sem. A határokon azonban nincs komolyabb torlódás – közölte a horvát közútkezelő vállalat (HAC).

Zágrábban az éjszaka folyamán körülbelül 10 centi hó esett, ami miatt lelassult a városban a közlekedés. Jelenleg is havazik a fővárosban. A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel.

Szlovéniában 270 iskolában és óvodában nincs tanítás. A döntést a hatóságok a gyerekek biztonsága miatt hozták meg, habár szó sincs rekord mennyiségű havazásról – adta hírül a szlovén média.
Az ország déli és délnyugati részeiben az előrejelzések szerint 30 centiméteres hó esik szombatig.

A Trieszttől keletre fekvő Postojna és Ilirske Bistrica között a hóviharok miatt a helyi hatóságok arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Sokan háztartás maradt áram nélkül.
A rendőrség több autópálya-szakaszon is megtiltotta a kamionforgalmat.

Boszniában sem jobb a helyzet. Az iskolákban nincs tanítás, több ezren maradtak áram nélkül és lezárták a határátkelőket.

Forrás: MTI  (kkk \ kto \ kvs)
.

(Ezt a cikket 349 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .